Stoomovens

Heerlijke maaltijden met een AEG stoomoven

Met de AEG stoomoven maak jij net zulke lekkere maaltijden als in een restaurant. Met de stoomoven van AEG geniet je van knapperige groenten en sappig vlees. Niet alleen erg lekker, maar ook gezond. Doordat je maaltijd wordt bereid met stoom, komt er geen boter bij kijken. Bovendien blijven de vitamines en voedingsstoffen optimaal behouden. En dat op een eenvoudige en snelle manier. De AEG stoomovens zijn dan ook een echte trend in de keuken. Wil je hier meer over weten? Lees verder en ontdek alle mogelijkheden van de AEG stoomovens.

aeg stoomoven

Voordelen van een AEG stoomoven

De AEG stoomoven is een innovatief hulpmiddel voor het koken. Dit product maakt het koken niet alleen eenvoudiger, maar ook sneller en gezonder. Bovendien smaakt je maaltijd nog lekkerder doordat de smaak beter blijft behouden. Naast de smaak blijven ook de vitamines, mineralen en voedingsstoffen optimaal in het eten. Koken met een stoomoven is daardoor een stuk gezonder dan koken met een heteluchtfunctie.

Daarnaast zet je met een stoomoven de hele maaltijd in één keer in de oven. Zoet en hartig kun je tegelijkertijd in de oven zetten omdat geuren en smaken niet mengen. Dit maakt koken gemakkelijker en bespaart bovendien afwas. Zodra de maaltijd klaar is, geniet je van een heerlijk, knapperig korstje op je pizza, taart of ovenschotel.

Diverse soorten AEG stoomovens

AEG beschikt over diverse soorten stoomovens met verschillende functies. Welke stoomoven voldoet aan jouw wensen?

  • AEG SteamPro. Met de AEG SteamPro Combi bereid je de maaltijd door middel van warmte, stoom en combinatie van beide. In de combinatiemodus van de AEG combi stoomoven gaat het systeem automatisch aanpassen aan de juiste combinatie van warmte en stoom.  
  • AEG SteamBoost. De SteamBoost is een AEG oven met volledige stoomfunctie. Hierdoor blijft het vochtgehalte behouden in de vlees- vis en groentegerechten.

AEG SteamPro

AEG SteamBoost

AEG stoomoven onderhouden

Stoomovens vragen meer onderhoud dan heteluchtovens. De AEG stoomoven maakt gebruik van, zoals de naam al zegt, stoom. Na het koken blijft restwater over wat kan gaan kalken. Je zult de stoomoven dus regelmatig moeten ontkalken. Sommige onderdelen zullen op een gegeven moment vervangen moeten worden, zoals de generator in de stoomoven. Dit onderdeel zorgt ervoor dat water verdampt. Na verloop van tijd zal de generator weerstand verliezen en is vervangen nodig.

Wat kost een AEG stoomoven?

De AEG stoomoven heeft over het algemeen een hogere prijsklasse dan een conventionele oven. De stoomovens van AEG liggen tussen de 500 en 1500 euro, afhankelijk van het model dat je kiest en de bijbehorende opties. Dankzij de vele praktische voordelen krijg je er gezonde en smaakvolle maaltijden voor terug. Door het hoge gebruiksgemak en de snelheid waarmee je jouw maaltijd kunt bereiden, krijg je er ook weer meer tijd voor terug.

Is een AEG stoomoven iets voor jou?

De AEG stoomoven biedt vele praktische voordelen en gebruiksgemakken. Welke AEG stoomoven is wel wat voor jou? Kom gerust langs bij ons in de winkel. Liever advies van een van onze adviseurs? Maak dan van tevoren eenvoudig online een afspraak. Zij hebben dan alle tijd om jou te helpen met de juiste keuze. Wil je meer weten op het gebied van keukentrends? Bestel dan gratis ons magazine en laat je inspireren. 

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten

Liever zelf uitproberen?

Om er zeker van te zijn dat jij het juiste apparaat vindt, nodigen wij jou uit onze apparaten uit te proberen. Ervaar nu zelf het gemak!

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Onze adviseur voorzien jouw van alle informatie
Terug
Sluiten