plafond-afzuigkap

Plafondunit afzuigkap

De naam zegt het al: een plafondunit afzuigkap wordt ingebouwd in het plafond. Dit maakt de afzuigkap bijvoorbeeld erg geschikt om boven een kookeiland te plaatsen. Ben jij op zoek naar een plafondunit? Bij Keuken Kampioen vind je deze afzuigkap in diverse uitvoeringen.

Plafond afzuigkappen: kies de juiste variant voor jouw keuken

Een plafond afzuigkap is één van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van afzuigsystemen en wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in het plafond gemonteerd. Het grote voordeel van een plafond afzuigkap is dan ook dat de afzuigkap geen invloed heeft op het zichtveld in de keuken. Wij vertellen jou graag meer over de kenmerken van dit type afzuigkap.

Geniet van een ruimtelijke sfeer met een plafond afzuigkap

Niet alleen een eiland afzuigkap is geschikt voor een keuken met eilandopstelling, ook een plafond afzuigkap is hiervoor een goede keuze. Omdat de afzuigkap hierbij niet in het zicht hangt, wordt de ruimtelijke uitstraling benadrukt. Dit is niet alleen gunstig voor de wat kleinere keukens, maar ook voor de grotere omdat een plafond afzuigkap zorgt dat de focus op de gehele keuken komt te liggen. Daarnaast is het stoten van jouw hoofd voorgoed verleden tijd.  


Waar moet u op letten?

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste plafond afzuigkap hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet:

  • Vermogen. Omdat een plafond afzuigkap in het plafond wordt gemonteerd, is de afstand tussen de afzuigkap en het kookvlak groter dan bij een traditionele afzuigkap. Om te zorgen dat kookgeuren goed worden afgevoerd, raden we aan om voor een afzuigkap met een groot vermogen te kiezen.

  • Breedte. Wanneer kookgeuren opstijgen, verspreiden zij zich snel. Kies daarom voor een afzuigkap die groter is dan het kookvlak, zodat ook uitgewaaide geuren worden afgevoerd. In combinatie met een hoog vermogen werkt dit erg efficiënt.

  • Randafzuiging. Vanwege de afstand tussen het kookvlak en het plafond zijn veel plafond afzuigkappen voorzien van randafzuiging. Randafzuiging zorgt voor een verbeterd rendement doordat kookgeuren gericht bij de rand worden afgezogen.

  • Verlichting. Een plafond afzuigkap wordt vaak voorzien van ingebouwde spotjes, waardoor de afzuigkap niet alleen dient als afzuigkap, maar ook als lamp. Bepaal zelf het aantal spotjes en profiteer van deze multifunctionaliteit.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden van een plafond afzuigkap? Maak dan nu geheel vrijblijvend een afspraak en onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen. Met het juiste advies kies je voor de juiste afzuigkap. 

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heb je de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij jou past, bieden wij je graag ons magazine aan. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet je alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat vindt, nodigen wij je uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij jouw keuze
Terug
Sluiten