Gaskookplaten: de voordeligste manier van koken - Keuken Kampioen
gaskookplaat

Gaskookplaat

Een gaskookplaat kopen die bij uw wensen past, doet u bij Keuken Kampioen. Naast kampioen in keukens, zijn wij namelijk ook kampioen in gaskookplaten. Een gaskookplaat is voordelig in aanschaf en geschikt voor de meeste keukens. Bovendien zijn alle pannengeschikt voor deze warmtebron.

Zoekt u een gaskookplaat?

De gaskookplaat is niet alleen het oudste type kookplaat, maar ook nog altijd de meest populaire. Dit is niet geheel verrassend als u bedenkt dat de warmte makkelijk te regelen is,  ze goedkoper zijn dan andere kookplaten en de werking van gaskookplaten erg vertrouwd is. Wij vertellen u graag meer over de kenmerken en voordelen. 

De voordelen van een gaskookplaat

Benieuwd welke voordelen koken op gas met zich meebrengt? Hieronder staan ze op een rijtje:

  • Voordelig. Wanneer u voor een gaskookplaat kiest, hoeft u geen ingrijpende aanpassingen te doen, omdat vrijwel iedere keuken van een gasleiding is voorzien. Dit is gunstig voor uw portemonnee. Omdat er veel warmte naast de pan verdwijnt, is dit type kookstel wel wat duurder in energieverbruik. Echter, omdat de gasprijs doorgaans veel lager is dan de elektriciteitsprijs, blijft koken op gas de voordeligste manier van koken. 
  • Reageert snel. Bij een gaskookplaat reageert het kookproces direct op het hoger of lager zetten van de pit. Een extra voordeel is dat u de vlam kunt zien en zo goed zicht hebt op hoe hoog de pit staat. 
  • Geschikt voor alle pannen. Wanneer u voor koken op gas kiest, hoeft u geen aparte pannen aan te schaffen zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld inductie. U kunt de pannen gebruiken die u al in huis hebt: erg handig! 

Veiligheid en hygiëne 

Omdat er bij een gaskookplaat sprake is van een open vlam, is dit niet de meest veilige manier van koken. Bovendien blijven de gaspitten en roosters lang heet. Neem dit daarom mee in uw keuze voor een bepaald kookstel, vooral als uw kleintjes in huis rond heeft lopen. Wat betreft de hygiëne: vanwege de pannendragers, randjes en knoppen is een gaskookplaat wat lastig om schoon te maken. Zorg wel dat u dit na het koken altijd doet, want zo voorkomt u dat etensresten later moeilijk zijn te verwijderen. 

Verschillende designs 

Waar er vroeger slechts één simpel type gaskookplaat was, zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei designs. Denk bijvoorbeeld aan gaskookplaten van glas of roestvrijstaal. Hiermee geeft u uw keuken een exclusieve uitstraling. Ook zijn steeds meer gaskookplaten voorzien van een wokbrander: een aanrader als u van wokken houdt. 

Maak een afspraak

Wilt u weten of een gaskookplaat iets voor uw huishouden is? Maak dan nu geheel vrijblijvend een afspraak. Onze adviseurs zijn er om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag met uw keuze.

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heeft u de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om u zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij u past, bieden wij u graag ons magazine in. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet u alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

KKN magazine

Ontdek ons gratis magazine

Op uw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf uw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat u verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat u het juiste apparaat vindt, nodigen wij u uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij uw keuze
Terug
Sluiten