gaskookplaat

Gaskookplaat

Een gaskookplaat kopen die bij jouw wensen past, doe jij bij Keuken Kampioen. Naast kampioen in keukens, zijn wij namelijk ook kampioen in gaskookplaten. Een gaskookplaat is voordelig in aanschaf en geschikt voor de meeste keukens. Bovendien zijn alle pannengeschikt voor deze warmtebron.

Zoekt u een gaskookplaat?

De gaskookplaat is niet alleen het oudste type kookplaat, maar ook nog altijd de meest populaire. Dit is niet geheel verrassend als je bedenkt dat de warmte makkelijk te regelen is,  ze goedkoper zijn dan andere kookplaten en de werking van gaskookplaten erg vertrouwd is. Wij vertellen jou graag meer over de kenmerken en voordelen. 

De voordelen van een gaskookplaat

Benieuwd welke voordelen koken op gas met zich meebrengt? Hieronder staan ze op een rijtje:

  • Voordelig. Wanneer jij voor een gaskookplaat kiest, hoef je geen ingrijpende aanpassingen te doen, omdat vrijwel iedere keuken van een gasleiding is voorzien. Dit is gunstig voor jouw portemonnee. Omdat er veel warmte naast de pan verdwijnt, is dit type kookstel wel wat duurder in energieverbruik. Echter, omdat de gasprijs doorgaans veel lager is dan de elektriciteitsprijs, blijft koken op gas de voordeligste manier van koken. 
  • Reageert snel. Bij een gaskookplaat reageert het kookproces direct op het hoger of lager zetten van de pit. Een extra voordeel is dat je de vlam kunt zien en zo goed zicht hebt op hoe hoog de pit staat. 
  • Geschikt voor alle pannen. Wanneer jij voor koken op gas kiest, hoef je geen aparte pannen aan te schaffen zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld inductie. 
    Jij kunt de pannen gebruiken die je al in huis hebt: erg handig! 

Veiligheid en hygiëne 

Omdat er bij een gaskookplaat sprake is van een open vlam, is dit niet de meest veilige manier van koken. Bovendien blijven de gaspitten en roosters lang heet. Neem dit daarom mee in jouw keuze voor een bepaald kookstel, vooral als jouw kleintjes in huis rond heeft lopen. Wat betreft de hygiëne: vanwege de pannendragers, randjes en knoppen is een gaskookplaat wat lastig om schoon te maken. Zorg wel dat jij dit na het koken altijd doet, want zo voorkomt je dat etensresten later moeilijk zijn te verwijderen. 

Verschillende designs 

Waar er vroeger slechts één simpel type gaskookplaat was, zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei designs. Denk bijvoorbeeld aan gaskookplaten van glas of roestvrijstaal. Hiermee geeft jij  jouw keuken een exclusieve uitstraling. Ook zijn steeds meer gaskookplaten voorzien van een wokbrander: een aanrader als jij van wokken houdt. 

Maak een afspraak

Wil jij weten of een gaskookplaat iets voor jouw huishouden is? Maak dan nu geheel vrijblijvend een afspraak. Onze adviseurs zijn er om al jouw vragen te beantwoorden en helpen jou graag met jouw keuze.

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heb je de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij jou past, bieden wij je graag ons magazine aan. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet je alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat vindt, nodigen wij je uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij jouw keuze
Terug
Sluiten