inductie

Inductiekookplaat

Bereid jouw maaltijden veilig en snel op een inductiekookplaat. Deze warmtebron is snel op temperatuur en na gebruik vrijwel direct weer handwarm. Een inductiekookplaat koop jij bij Keuken Kampioen, waar je een ruim assortiment kookplaten vindt.

Inductie kookplaten: veilig en snel

Inductie kookplaten zijn erg populair. Naast praktische voordelen zoals de snelheid en veiligheid is een inductie kookplaat dankzij de tijdloze uitstraling voor vrijwel iedere keukenstijl geschikt. Benieuwd of koken op inductie iets voor u is? Wij vertellen u hier graag meer over.

De voordelen van een inductie kookplaat

Een inductie kookplaat biedt veel voordelen. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet: 

  • Veilig. Een groot voordeel van koken op inductie is dat de pannen verwarmd worden in plaats van de kookplaat zelf. Hierdoor wordt de kookplaat veel minder warm dan bij andere kooksystemen. Wanneer u een pan van de kookplaat afhaalt, hoeft u dus niet bang te zijn dat u per ongeluk uw handen brandt. Dit is ook extra veilig wanneer u kinderen in huis rond heeft lopen.  
  • Snel. Bij inductie kookplaten wordt alle energie gebruikt om de pan te verwarmen. Hierdoor gaat er weinig energie verloren en worden de pannen sneller warm dan bij een keramische kookplaat en gaskookplaat het geval is. 
  • Hygiënisch. Doordat een inductie kookplaat helemaal glad is, is deze zeer eenvoudig en goed schoon te maken. Bovendien zorgt inductie ervoor dat de ruimte rondom een kookzone koel blijft, waardoor ingebrande etensresten nauwelijks voorkomen.  

Kookzones 

Wanneer u voor een inductie kookplaat kiest, is het raadzaam om goed over de grootte van de kookzones na te denken. Een kleine pan op een grotere kookzone is geen probleem, maar een grote pan op een kleine kookzone wel. Deze wordt dan namelijk niet in zijn geheel verwarmd.

Kookt u veel met grote pannen? Kies dan voor grote kookzones. Er bestaan ook inductie kookplaten met variabele kookzones. Dankzij de panherkenning kunt u uw pannen hierbij overal op de kookplaat neerzetten. 

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over inductie kookplaten? Maak dan nu een afspraak en laat onze adviseurs u voorzien van deskundig advies. Bij Keuken Kampioen profiteert u van A-merken apparatuur voor de laagste prijs.

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heb je de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij jou past, bieden wij je graag ons magazine aan. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet je alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat vindt, nodigen wij je uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij jouw keuze
Terug
Sluiten