Kies de juiste koelkast voor jouw keuken

Een koelkast is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarnaast kan een koelkast ook nog eens verschillende functies hebben. Koelkasten, vriezers, koel-vriescombinaties, Amerikaanse koelkasten, er is voldoende keuze. Maar wat past er bij jou en bij jouw keuken? Wij zetten hier voor jou de verschillende keuzes op een rijtje.

Zoek jij een koelkast?

 • De koelkast De koelkast heeft als functie om etenswaren en dranken op de juiste temperatuur te houden. Jij kunt een koelkast in laten bouwen in de keuken. Zo vormt de koelkast één geheel met de rest van de keuken. Wil jij liever een mooie koelkast als eyecatcher? Kies dan een losstaande koelkast.
 • De vriezer In de vriezer kun je jouw etenswaren invriezen. In de keuken is een ingebouwde vriezer vaak de mooiste oplossing. Als jij de vriezer in de bijkeuken wilt plaatsen, kun jij ook kiezen voor een losstaande vriezer of vrieskist. Sommige vriezers beschikken over een low frost of antifrost systeem waardoor de vriezer ontdooien (bijna) nooit meer nodig is.
 • Koel-vriescombinaties Een koel-vriescombinatie heeft als voordeel dat jij etenswaren kunt koelen en vriezen in hetzelfde apparaat. Een koel-vriescombinatie heeft, in tegenstelling tot een upside-downkoelkast, het voordeel dat de temperatuur afzonderlijk te regelen is. Bovendien bespaar je met een koel-vriescombinatie ruimte in de keuken.
 • De Amerikaanse koelkast De Amerikaanse koelkast is een typische eye-catcher. Het is een grote koelkast met dubbele langwerpige deuren en bevat zowel een koel- als vriesgedeelte. Bijna alle Amerikaanse koelkasten bevatten een ijsmachine en koud waterdispenser. Daarnaast beschikken ze meestal over een aantal technische snufjes zoals een snelvrieszone.

Kenmerken

Wil jij weten welke koelkast het beste bij jouw keuken past? Let dan ook op wat voor soortkenmerken en functies de koelkast heeft. Kijk bijvoorbeeld goed naar:

 • Energieklasse Koelkasten kunnen verschillen van energielabel. Een koelkast met energielabel A is weliswaar goedkoper in aanschaf maar op lange termijn maakt een koelkast met energielabel A+++ een groter verschil op jouw energierekening. Bij een groot gezin of intensief gebruik van de koelkast loont het dus om kritisch naar de energieklasse te kijken.
 • Geluid Tegenwoordig hebben steeds meer huizen een open keuken. Het is raadzaam om daarom goed op het geluid van de koelkast te letten. Iedere koelkast maakt geluid, maar de een meer dan de ander.
 • Inhoud Vergeet niet om naast het uiterlijk van de koelkast ook goed naar de inhoud te kijken. Hier gaat het tenslotte om. Koelkasten zijn er in allerlei maten en hierdoor geschikt voor zowel eenpersoonshuishoudens als een groot gezin. Bovendien is er bij veel koelkasten de optie om planken en vakken te verschuiven om zo de indeling te creëren die voor jou het handigst is.

Kom langs in de winkel

Wil jij meer weten over de verschillende koelkasten? Maak een afspraak en kom langs in de winkel. Onze adviseurs helpen jou met het maken van de juiste keuze.

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heb je de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij jou past, bieden wij je graag ons magazine aan. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet je alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

 • Een compleet overzicht van onze merken
 • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat vindt, nodigen wij je uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

 • Beleef onze apparaten van dichtbij
 • Informatie van de adviseur helpt bij jouw keuze