Vriezers

De vriezer is een essentieel apparaat in iedere keuken. Want wie kan er tegenwoordig nog zonder?

Vriezers: onmisbaar in iedere keuken

Ben jij op zoek naar een nieuwe vriezer die mooi bij jouw keuken past? We vertellen jou graag wat meer over de verschillende soorten modellen en de aandachtspunten, zodat jij de juiste keuze kunt maken. 

Soorten vriezers

Er zijn verschillende soorten vriezers. De twee bekendste modellen zijn de vrieskast en de vrieskist.

De vrieskast heeft net als een koelkast een deur aan de voorkant. De binnenkant van dit model is opgedeeld in lades en planken waarin en waarop jij jouw spullen kunt opbergen. Wanneer je kiest voor een vrieskast heb je de keuze uit zowel inbouw als vrijstaande modellen.

Een vrieskist heeft zoals de naam al doet vermoeden een deksel aan de bovenkant. Vrieskisten zijn praktisch ingedeeld met behulp van verschillende vakken en uitneembare rekken. Door de grootte van een vrieskist wordt deze vrijwel nooit in de keuken zelf geplaatst, maar in de bijkeuken of garage.

Waar moet je op letten? 

Door de verschillende soorten en merken vriezers is het niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken. Wij hebben daarom enkele aandachtspunten op een rijtje gezet:

  • Inhoud. De grootte van jouw vriezer is afhankelijk van jouw huishouden. Wanneer je met z’n tweetjes woont, is een klein model vaak al voldoende, maar voor een gezin met kinderen is een model met een grote inhoud aan te raden. Houd hierbij in jouw achterhoofd dat een groter model meer energie verbruikt. 
  • Energielabel. Alle vriezers zijn voorzien van een energielabel. Het label A+++ is het zuinigst. Vanzelfsprekend geldt hoe energiezuiniger, hoe duurder de aanschafprijs. Echter, op den duur zul je dit bedrag vanzelf terug verdienen, omdat je minder geld kwijt bent aan energiekosten. 
  • Anti frost systeem. Het ontdooien van jouw vriezer is niet de meest leuke huishoudelijke taak. Door een vriezer met ‘no frost’ of ‘low frost’ systeem te kiezen, hoef jij dit minder vaak of zelfs niet meer te doen. 

Maak een afspraak

Benieuwd welke vriezer voor jou de juiste keuze is? Maak dan nu een afspraak op onze website. Onze adviseurs laten je kennismaken met de verschillende mogelijkheden en geven graag antwoord op al jouw vragen. 

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heb je de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij jou past, bieden wij je graag ons magazine aan. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet je alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat vindt, nodigen wij je uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij jouw keuze