5 Manieren om een keukenkast in te richten - Keuken Kampioen
5 Manieren om een keukenkast in te richten

5 Manieren om een keukenkast in te richten

Keukenkasten zo organiseren zodat u overal gemakkelijk bij kunt en uw keuken er opgeruimd uitziet, is niet voor iedereen even eenvoudig. In korte tijd verzamelt u al snel keukenspullen en ingrediënten die allemaal een plek nodig hebben. Vooral kasten met klein gerei of ingrediënten en kruiden kunnen na een tijd onoverzichtelijk worden. Wij geven u vijf manieren om uw keukenkast zo in te richten dat u uw keukenspullen efficiënt opbergt en er gemakkelijk bij kunt.

1. Dubbele besteklade

De keukenlade voor het bestek is onmisbaar. Naast messen, vorken en lepels gebruiken we in de keuken veel meer klein gerei dat een plek nodig heeft. Denkt u aan de flesopener, de keukenschaar en de kaasschaaf. Om ook voor deze accessoires een handige opbergplek te creëren, is een tweede besteklade de ideale oplossing. Kleine spullen zijn netjes en overzichtelijk gesorteerd en snel terug te vinden.

2. Draaiplateau hoekkast en uittrekbare plateaus

Hoeken in keukens zijn vaak lastige plekken om in te richten. Om alle keukenruimte efficiënt te gebruiken, is een draaiplateau een functionele oplossing. De hoekruimte wordt zo in zijn geheel gebruikt en door het plateau te draaien, kunt u gemakkelijk bij al uw spullen. Ook zijn uittrekbare of draaiplateaus handig om uw keukenblad vrij te houden van bijvoorbeeld apparaten. Berg ze allemaal op in een kast met een uittrekbaar of draaiplateau. U voorkomt ver reiken in de keukenkast en creëert ruimte op uw keukenblad.
 

3. De ladeverdeler

Keukens worden tegenwoordig ontworpen met grote, diepe lades. Dat is handig, omdat u gemakkelijk bij de spullen kunt die achterin liggen. Om te voorkomen dat de lade rommelig wordt, raden wij een ladeverdeler aan. Er zijn verschillende formaten ladeverdelers verkrijgbaar, met grote of kleine vakken, al naar gelang uw eigen wensen.

4. Metalen plaat voor magnetische potten

Voor een innovatieve manier om potjes op te bergen, is de metalen plaat aan de binnenkant van de keukenkast een geweldig idee. De magnetische potten bevestigt u aan de binnenkant van de kast waardoor u er altijd gemakkelijk bij kunt en in één oogopslag ziet welke u nodig heeft. Geen stofvretende plankjes aan de muur meer of rommelige lades of kastjes.

5. Haakje binnenkant keukenkast

Een van de meest eenvoudige opbergmanieren voor bijvoorbeeld grote opschep- of soeplepels is simpelweg een haakje aan de binnenkant van de kastdeur plaatsen. Deze grote lepels passen vaak niet in een besteklade. Wilt u ze niet in het zicht ophangen, dan is dit de perfecte oplossing.

Bestel ons magazine voor meer inspiratie

Wilt u meer inspiratie opdoen over handige opbergmogelijkheden in de keuken? Bestel dan hier ons gratis keukenmagazine. Dit staat vol met voorbeeldkeukens, leuke ideeën en handige tips!

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
  • Stuur mij een keukenmagazine

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten