Apfelstrudel met de Crisp functie

Benodigdheden:

  • 3 appels (Breaburn of goudreinet)
  • Bacardi rumrozijnen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • kaneelpoeder
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • bladerdeeg (Herta)
  • bakpapier
  • 1 citroen
  • broodkruimels (Panko)
  • 1 ei

Voorbereiding:

Wel de rozijnen minimaal 2 uur in Bacardi rum

Bereiding:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes
  2. Doe de stukjes appel in een schaal
  3. Voeg de vanillesuiker, kristalsuiker en kaneelpoeder toe
  4. Bak de pijnboompitten kort aan in een koekenpan
  5. Doe de aangebakken pijnboompitten bij de stukjes appel en roer het geheel goed door
  6. Bekleed de crispplaat met bakpapier
  7. Leg het bladerdeeg op de crispplaat
  8. Rasp de schil van een citroen en doe dit bij de appelstukjes
  9. Voeg wat broodkruimels (Panko) toe
  10. Voeg de uitgeknepen rozijnen toe
  11. Breek een ei en houd alleen het eigeel over
  12. Voeg een heel klein beetje water toe aan het eigeel
  13. Prik gaatjes in het bladerdeeg
  14. Doe de vulling in een rol op het bladerdeeg (in het midden)
  15. Vouw alleen het bladerdeeg om en plak de uiteinden vast met een beetje eigeel
  16. Bestrijk daarna de bovenzijde met het eigeel
  17. Maak daarna met een mes een 7-tal lichte inkepingen (verdelen in porties)
  18. Bak het geheel 12 minuten met de crispfunctie
  19. Serveer met poedersuiker, bolletje vanille ijs en slagroom

Eet smakelijk!

Keuken Magazine

Nieuwe collectie in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp

Keukeninspiratie blog

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×