Trend in keukenland: greeploze keukens

Greeploze keukens vormen een ware trend in keukenland! Deze keukenstijl kenmerkt zich door een strakke en minimalistische uitstraling. Vaak stralen greeploze keukens dan ook rust uit: de basis voor een moderne keuken. Benieuwd of deze trend iets voor u is? In dit blog zetten we de voor- en nadelen op een rijtje!

De voordelen

  • Een rustig aanzien. De afwezigheid van grepen zorgt voor ervoor dat de keuken rustig, strak en luxueus oogt.
  • Ruimtelijk effect. Wanneer u over een kleine ruimte beschikt, is een greeploze keuken een echte aanrader. Het rustige aanzien laat de keuken namelijk groter lijken. Wanneer u daarnaast gebruik maakt van lichte kleuren bereikt u het ultieme ruimtelijk effect.
  • Eenvoudig schoon te maken. Door de gladde kasten, die kenmerkend zijn voor een greeploze keuken, hoeft u niet langer om de handgrepen heen te poetsen en gaat het schoonmaken een stuk sneller.

De nadelen

  • Vette vingers zijn zichtbaar. Doordat u bij een greeploze keuken het kastje zelf moet aanraken in plaats van de greep, zijn bij deze keukenstijl vette vingers  op je keukenkastjes eerder aan de orde. Zeker wanneer u een hoogglans keuken overweegt en er kleine kinderen in huis rondlopen, is dit iets om rekening mee te houden
  • Minder opbergruimte. In sommige gevallen kan het zijn dat een greeploze keuken over minder kastruimte beschikt. Dit komt door de lijsten die onder het werkblad zitten.
  • Hoger prijskaartje. Doordat een greeploze keuken van innovatieve technieken is voorzien, onder andere om de kasten gemakkelijk te kunnen openen en geruisloos te sluiten, bent u met dit type keuken vaak iets duurder uit dan wanneer u voor een keuken met grepen kiest.

Bekijk de greeploze keukens van Keuken Kampioen

Benieuwd naar de verschillende greeploze keukens in onze keukencollectie? Breng dan een bezoek aan één van onze showrooms waar u alle mogelijkheden met eigen ogen kunt bewonderen. Daarnaast staan onze adviseurs voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

 

Keukeninspiratie blog