Inspiratie

De keukentrends van 2023

De keukentrends van 2023
De keuken is tegenwoordig het hart van het huis en de plek waar we graag tijd doorbrengen. Net zoals andere trends, blijven de keukentrends ook veranderen. Nieuwe materialen, kleuren en keukenstijlen. Wat kunnen we verwachten? En hoe kunnen we deze trends toepassen in onze eigen keuken? In deze blog nemen we een kijkje naar de keukentrends van 2023.

Warm natuurlijk

Natuurlijke materialen mogen natuurlijk niet ontbreken in de keukentrends van nu. Of het gaat om hout, graniet, marmer, steen of beton. Een groot voordeel van natuurlijk materiaal is de sterkte. Het gaat lang mee en blijft jarenlang mooi. Ook leent een natuurlijk materiaal zich voor diverse stijlen. Een stenen- of betonlook geeft dat industriële gevoel. Een houten keuken voelt meteen warm en landelijk. Maak het spannend door verschillende materialen te combineren, zoals houten wanddecoratie en accessoires. Natuurlijke materialen brengen namelijk warmte en karakter in de ruimte, waardoor het een gezellige en huiselijke sfeer krijgt.

Ruimtelijk licht

De keuken is dé plek voor ontspanning. Daarom blijven lichte kleuren geliefd. Of je nu
‘s ochtends rustig wakker wilt worden of wilt bijkomen na een lange dag werken. Een lichte kleur geeft een kalme en positieve sfeer. De keuken lijkt groter en je geniet optimaal van het licht in de ruimte. Ideaal dus voor kleinere keukens, maar ook fijn in een ruime keuken. Op dit moment doen de lichte kleuren grijs, crème en groen het goed. Daarnaast zijn er nog tientallen andere kleuren om uit te kiezen. Daarnaast zorgen lichte kleuren niet alleen voor een schone en frisse uitstraling. De kleuren zijn namelijk makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Doordat lichte kleuren vaak neutraal zijn, passen ze goed bij verschillende kleurenschema's en stijlen.

Stijlvol zwart

De zwarte keuken is een blijvertje en is geschikt voor iedere keukenstijl. Zwart is chic, elegant en stoer. Ga voor een luxe uitstraling met matzwart. Of voor modern door het te combineren met andere kleuren. Je kunt ook kiezen voor zwarte accessoires die je keuken een trendy en stoer randje geven. Door een aantal zwarte accenten toe te voegen, zoals een kraan of handgrepen, geef je de keuken al een compleet andere uitstraling. Omdat zwart een tijdloze kleur is, blijft een zwarte keuken ook in de toekomst nog steeds trendy! Het is een kleur die goed past bij verschillende woonstijlen en die je gemakkelijk kunt aanpassen aan veranderende trends.

Landelijk modern

Tot slot, een vrij nieuwe trend: de landelijk moderne stijl. Deze trend draait vooral om contrast. De rust en sfeer van het platteland zijn nog steeds voelbaar zoals in een landelijke keuken. Bijvoorbeeld door de keuze van natuurlijke en robuuste materialen. De combinatie met moderne details en apparaten zorgt ervoor dat de keukentrend helemaal van nu is. Landelijk moderne keukens zijn niet voor niets favoriet bij onze klanten. Want in deze keukens voel je je helemaal thuis! Een ander kenmerk van de landelijk moderne keuken trend is de combinatie van open en gesloten opbergruimte. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je mooiste servies of keukengerei laten zien in open kasten of op planken. Tegelijkertijd heb je ook voldoende opbergruimte in je kasten, handig toch?!

Ben jij toe aan nog meer keukeninspiratie? Vraag gratis een inspiratie magazine aan om thuis doorheen te bladeren. Of maak een afspraak in onze winkel waar onze adviseurs je graag verder helpen.