De vijf belangrijkste keukentrends van 2016
De vijf belangrijkste keukentrends van 2016

De vijf belangrijkste keukentrends van 2016

Het jaar 2016 staat bol van de keukentrends. Bent u op zoek naar een nieuwe keuken die helemaal van nu is? Dan kunt u één of meerdere van deze trends toepassen. Kies bijvoorbeeld voor trendy natuurtinten in de keuken, voor zwevende of ingebouwde kasten of stem de ruimte perfect af op uw wensen met specialistische apparatuur. Keuken Kampioen vertelt u graag meer over de vijf belangrijkste keukentrends van 2016!

Keukentrend 1: Van keuken tot leefruimte

De eerste keukentrend van 2016 is dat keukens steeds meer een leefruimte worden. De grens tussen keuken en woonkamer vervaagt en de keuken wordt een plek waar u niet alleen kookt, maar ook leeft. Deze trend is op diverse manieren terug te zien: bijvoorbeeld aan het feit dat steeds meer mensen kiezen voor een eilandkeuken, waar gezinsleden gezellig aan kunnen schuiven tijdens het koken. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van kasten en wandplanken die woonkamer en keuken met elkaar verbinden.

Keukentrend 2: Zwevende keukenkasten

Ook zwevende keukenkasten zijn een keukentrend die we in 2016 veel zien. De keukenkasten hangen in dit geval los van de grond, waardoor de keuken ruimtelijker oogt. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld een kleine keuken heeft en deze groter wilt laten lijken, maar ook grotere keukens krijgen een luxere en ruimtelijkere uitstraling door de zwevende kasten. Ook heel prettig aan dit type keukenkasten is dat ze niet ten koste gaan van de opbergruimte. Tot slot is het eenvoudig om onder de keuken schoon te maken.

Keukentrend 3: Natuurlijke kleuren en materialen

Natuurlijke tinten zijn al een tijdje een trend in keukenland en ook in 2016 kunnen we hier niet omheen. Naast verschillende tinten bruin en grijs, zien we ook veel subtiele groen- en blauwtinten, zoals grijsblauw en mosgroen. Ook natuurlijke materialen passen perfect in dit plaatje. Beton blijft populair, bijvoorbeeld als blad of achterwand, en ook de wat grovere houtlook en marmer komen volop terug in de nieuwste keukens.

Keukentrend 4: Geïntegreerde kastenwand

Een kasten- of apparatenwand die deels of volledig wegvalt in de muur: in 2016 zien we het steeds vaker. Deze keukentrend zorgt ervoor dat de keuken rustig en ruimtelijk oogt. U heeft geen overvloed aan kastjes, maar kunt in de verborgen wand toch alle apparaten of keukenbenodigdheden kwijt. Ideaal!

Keukentrend 5: Specialistische apparatuur

De opties op het gebied van apparatuur worden steeds uitgebreider. Hierdoor is het mogelijk om uw nieuwe keuken volledig af te stemmen op uw wensen en voorkeuren. Vindt u gezond koken bijvoorbeeld belangrijk? Dan mag een stoomoven niet ontbreken op uw wensenlijstjes. En voor koffieliefhebbers is een ingebouwd koffiezetapparaat een echte must have. Wat we ook steeds meer tegenkomen in keukens is een wijnklimaatkast, waarin u onder de beste omstandigheden wijn kunt bewaren. Voor wie van wijn houdt is dit apparaat een geweldige aanvulling op de keuken.

Meer weten over de keukentrends van 2016?

Bent u enthousiast geworden over de keukentrends van 2016 en wilt u hier meer over weten? Of wilt u onze keukens graag eens in het echt bekijken? Kom dan langs in de showroom van Keuken Kampioen! Onze adviseurs laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is.

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
  • Stuur mij een keukenmagazine

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten