Inspiratie

Welk werkblad past bij jou?

Een passend werkblad bij je keukenstijl
Sta je op het punt om een nieuwe keuken te kopen? Of wil je de huidige keuken een andere uitstraling geven met een nieuw werkblad? Het kiezen van het juiste blad kan lastig zijn. Je wilt dat het goed bij je keukenstijl past en daarnaast is er zoveel keus! In de blog Werkblad wijsheid vertellen we over welke werkbladen er allemaal bestaan. Maar welk blad past goed in jouw keukenstijl? In deze blog hebben we een paar stijlen uitgelicht voor je.

Stoere werkbladen

De industriële keuken heeft een stoere uitstraling. Met betonnen, roestvrijstalen of een gerecycled houten werkblad maak je de stoere en robuuste keuken compleet. Deze bladen zijn ieder op zich een echte aanvulling voor de industriële keukenstijl. Een beton werkblad heeft een rauwe en onbewerkte uitstraling en het roestvrijstalen werkblad is strak en modern. Het gerecyclede hout heeft door de doorleefde uitstraling een stoere en verweerde look.

Moderne werkbladen

In de moderne keuken is het belangrijk om te kiezen voor een werkblad dat naadloos aansluit bij de keuken. Hierdoor heb je een strak en minimalistisch uiterlijk. De kleuren wit, grijs en zwart zijn erg populair in deze stijl. Het materiaal voor de moderne keuken is natuursteen, marmer, kwarts of een granieten blad. Door het juiste materiaal te kiezen kan een werkblad een echte blikvanger zijn en bijdragen aan de hele uitstraling van de keuken.

Werkbladen in de klassieke stijl

De klassieke keukenstijl is elegant en tijdloos. Vaak wordt er gekozen voor de materialen zoals marmer, graniet en composiet. Voor de luxe uitstraling is het marmeren werkblad een veel voorkomende keuze. Granieten en composieten werkbladen zijn populaire keuzes vanwege de duurzaamheid. Daarnaast is composiet verkrijgbaar in veel kleuren en patronen, waardoor je altijd een werkblad vindt voor de klassieke keukenstijl.

Werkbladen in de landelijke keuken

Granieten en houten werkbladen zijn erg geschikt voor de landelijke keukenstijl. Landelijke keukens staan bekend om de knusse, huiselijke uitstraling. Hiervoor wordt er veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Je krijgt een warm gevoel van hout, waardoor er sneller een gezellige sfeer ontstaat. Het stenen werkblad is een goed alternatief, omdat dit een elegant en natuurlijk accent toevoegt aan de keuken.

Werkblad advies nodig?

Is je keukenstijl niet benoemd? Er passen natuurlijk verschillende soorten werkbladen bij verschillende keukenstijlen. Heb je vragen of wil je graag advies? De adviseurs van Keuken Kampioen staan voor je klaar in onze showrooms. In het 3D ontwerp kun je zelf op je gemak onderzoeken wat de mogelijkheden voor jouw droomkeuken zijn!