Keuken Kampioen - Een stoomoven: iets voor jou?
Een stoomoven: iets voor jou?

Een stoomoven: iets voor jou?

De stoomoven is een van de belangrijkste keukeninnovaties van de afgelopen jaren. De verkoop stijgt jaarlijks met maar liefst 20 procent. Dat heeft alles te maken met de vele gunstige eigenschappen van de oven.

Wat is een stoomoven?

Stoomovens gebruiken stoom voor het garen van gerechten. Deze stoom heeft een temperatuur tussen de 40 en 100 graden. Zoals vrijwel bij iedereen bekend, is het koken met stoom gezonder en blijven de smaken van voedsel veel beter bewaard dan met andere kookmethodes.

Aangezien er geen kookwater nodig is, blijven de smaken in de producten, in plaats van dat ze eruitgekookt worden. En dat geldt ook voor alle voedingsstoffen zoals mineralen en vitamines. Zeg vaarwel tegen smakeloze, doorgekookte boontjes, uiteenvallende bloemkool of droge visgerechten.

Stoomovens: van exclusief naar betaalbaar

Nog niet zolang geleden lag een stoomoven in bijna niemands bereik. Alleen de duurste restaurants werkten met professionele ovens die niet alleen onbetaalbaar waren, maar ook voor privégebruik ongeschikt waren.

Diverse producenten van keukenapparatuur besloten te gaan investeren in handzame en gebruiksvriendelijke varianten voor de gewone keuken. Inmiddels hebben diverse toonaangevende merken zoals Siemens, Bauknecht, Bosch en AEG hun eigen serie stoomovens ontwikkeld.

Bij Keuken kampioen vind je twee verschillende stoomovens: gewone stoomovens en combi-stoomovens. Deze combineren een reguliere bakoven met een stoomoven. Alles in één dus!

Een stoomoven, wat kun je er allemaal mee?

De mogelijkheden van een stoomoven zijn eindeloos. Koken, ontdooien, bakken en braden: het kan allemaal met een enkele druk op de knop. Het zal je verbazen hoeveel heerlijke gerechten je kunt bereiden met dit unieke apparaat. Niet alleen heerlijk smeuïge cakes, maar ook knapperige groenten met lentefrisse kleuren en malse zalmfilets zonder het bekende witte stolsel. Zelfs het koken van een ei doe je in de stoomoven.

Vergeet het koken in de ouderwetse pannen, de stoomoven is een lekkerder en gezonder alternatief. Nog een voordeel: je hoeft er niet de hele tijd bij te blijven staan. Stoomovens zijn zo voorgeprogrammeerd dat je voor elk gerecht en elke portionering een specifieke stand hebt. Een oud stokbrood in de kast liggen, dat eigenlijk te taai is? Eventjes in de stoomoven en hij is weer krakend vers. Knapperig van buiten, zacht van binnen.

Voor een etentje met vrienden een kip botermals bereiden, met een goudbruin, krokant laagje van buiten? Met een druk op de knop vindt de combi-stoomoven de perfecte stand. Je hoeft 'm er een uurtje later alleen nog maar uit te halen.

De voordelen van een stoomoven op een rij:

  • Vitamines blijven behouden omdat deze niet verloren gaan in het kookwater
  • Boter of olie is overbodig geworden, dus kook of bak je gezonder
  • Smaakvoller omdat smaakstoffen niet verloren gaan in het kookwater
  • Eenvoudiger, toezicht is niet meer nodig. Overkoken kan namelijk niet.
  • Betere structuren: vlees en vis worden malser, groente behoudt zijn bite.

Is een stoomoven voor mij betaalbaar?

De aanschafwaarde van een stoomoven bij Keuken Kampioen ligt tussen de 1.000 en 2.000 euro. Dat lijkt wellicht een flinke investering, maar het valt enorm mee! Een combi-stoomoven vervangt namelijk heel veel andere apparaten. Zo is de gewone oven overbodig geworden, net als het grootste gedeelte van je gaspitten.

Koken doe je namelijk in de stoomoven. En wilde je ook nog een magnetron aanschaffen? Echt niet nodig! Ontdooien doe je eenvoudig in de stoomoven. Als je hier rekening mee houdt, is het kopen van een stoomoven een investering die zeker de moeite waard is!

Wil je een stoomoven graag een keer in het echt zien of lijkt een demonstratie je wel wat? Kom dan vooral eens langs in een van onze showrooms. Onze keukenadviseurs zijn bevlogen over stoomovens en vertellen je er graag alles over!

Groot voordeel: Keuken Kampioen hanteert de laagste prijzen voor apparatuur. Reden genoeg voor een bezoekje. Hopelijk tot binnenkort!

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
  • Stuur mij een keukenmagazine

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten