Koken bij Whirlpool - Hamburgers
Koken bij Whirlpool - Hamburgers

Koken volgens de nieuwste snufjes!

Steeds meer mensen kiezen voor inductie. Ook worden er een hoop nieuwbouw huizen opgeleverd waar helemaal geen gas meer in het huis gebruikt wordt. Dit betekent dat inductiekookplaten steeds populairder worden. Francine van Heerlijke Happen ging voor Keuken Kampioen langs bij Whirlpool om alles te leren over deze manier van koken. Was het voorheen nog een hele spannende keuze om voor een inductie kookplaat te gaan, tegenwoordig worden ze steeds vaker verkocht. Deze platen hebben dan ook een hoop nieuwe en leuke snufjes die het koken nog veel leuker maken.

De inductiekooplaten hebben bijvoorbeeld verschillende kookzones (flex zones) die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Je selecteert de verschillende zones door gebruik te maken van het touchscreen op de kookplaat. En zo zijn er ook verschillende voorgeprogrammeerde menu’s in deze kookplaat die daardoor het bereiden van jouw maaltijd nog gemakkelijker maken.

In het filmpje bij deze blog krijgen jullie uitleg over het koken op inductie en laat Francine zien hoe je een lekkere burger kunt grillen op een gietijzeren grillplaat op de Whirlpool inductiekookplaat.

Onderstaand vind je de benodigde ingrediënten voor de hamburgers en ook de bereidingswijze.

 

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

  • 4 hamburgers
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • Olijfolie
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

  • Plaats de grillplaat op je inductiekookplaat 
  • Vet de grillplaat in met een paar druppels olijfolie
  • Laat de grillplaat goed heet worden
  • Snipper de ui en snij de paprika in reepjes 
  • Bak de ui en paprika aan 1 zijde van de grillplaat
  • Aan de andere kant van de grilplaat grill je de hamburgers
  • Snij de broodjes door het midden en smeer wat ketchup en mayonaise op de broodjes
  • Leg vervolgens de gegrilde hamburgers en de groente op de broodjes
  • Naar wens kun je nog wat sla toevoegen

Smakelijk eten!

 

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten