Inspiratie

Hoe richt ik mijn keuken het beste in

In de keuken kun je op verschillende manieren jouw kookgerei en servies opbergen, maar welke manier is het meest efficiënt? Keuken Kampioen vertelt je graag over de diverse opbergmogelijkheden in de keuken. In deze blog staan we uitgebreid stil bij de lade-indeling.

De voordelen van lades in de keuken

Lades in de keuken zijn erg geliefd en dat is niet voor niets. Met een goede lade-indeling bespaar je een hoop ruimte. Je hoeft bijvoorbeeld geen grote kasten te plaatsen in de keuken. Door te kiezen voor verschillende lades kun je snel en gemakkelijk bij jouw kookspullen. Bovendien zijn er tientallen soorten lades verkrijgbaar, met verschillende breedtes en dieptes. Zo vind je gegarandeerd een lade-indeling die aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Bij Keuken Kampioen vindt je diverse lades, zoals de apothekerskast en een le mans systeem. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Lades met extra besteklade

Een veelgekozen indeling is een lade met een extra besteklade. In het eerste opzicht lijkt het op één lade, maar zodra je de lade open doet komt er nog een lade tevoorschijn! Door deze 2-in-1 functie bespaar je een hoop ruimte. Plaats bijvoorbeeld onderin de lade je favoriete kookpannen en gebruik de bovenste lade voor je bestek, of combineer servies en kopjes in één lade. Mag het van jou nog efficiënter? Geen probleem! Plaats bijvoorbeeld meerdere binnenlades in één lade, zodat je alles bij elkaar hebt liggen en toch geniet van een praktische indeling.

Apothekerskast

De apothekerskast is eigenlijk een kast en lade in één. Deze hoge kast is ideaal wanneer je op zoek bent naar veel opbergruimte en graag ruimte wilt besparen. Een apothekerskast is een smalle, hoge voorraadkast die je in zijn geheel naar voren trekt, net als een lade. Dankzij de verschillende planken in de ruime kast geniet je van ontzettend veel opbergruimte. Ideaal om al je voorraad en overige kookspullen in kwijt te kunnen. Bovendien kun je slim gebruik maken van de hoogte in de kast. Zet bijvoorbeeld je meest gebruikte spullen op ooghoogte, zodat je er snel en gemakkelijk bij kunt.

Le mans systeem

Een relatief nieuwe lade-indeling is het Le mans systeem. Deze indeling staat bekend om zijn efficiëntie en enorme ruimtebesparing. Een Le mans systeem bestaat uit een een kast met één of meerdere draaiende plateaus die openen zodra je de kast opent. De plateaus draaien eenvoudig mee naar buiten en bieden meer dan genoeg ruimte voor pannen, borden en ander kookgerei. Op de plateaus vind je een handig opstaand randje, zodat de inhoud niet kan verplaatsen of vallen terwijl je de kast openmaakt. Leuk om te weten is dat ‘Le Mans’ verwijst naar het wereldberoemde race circuit. De vormen van de plateaus hebben namelijk overeenkomsten met het circuit!

Ordenen en indelen

Wanneer je aan de slag gaat in de keuken is het natuurlijk fijn als alles geordend ligt. Het servies bij elkaar, het bestek bij elkaar en de pannen bij elkaar. Dat geeft rust en scheelt bovendien een hoop tijd. Je wil tenslotte niet je tijd besteden aan het zoeken naar je kookspullen. Efficiënte begint bij een goede keukenindeling. Door te kiezen voor diverse lades kun je eenvoudig jouw spullen opbergen en indelen naar jouw wens. Zo kun je snel vinden wat je nodig hebt en raak je nooit iets kwijt. Daarnaast wil het oog ook wat en houd je met een goede lade-indeling de keuken netjes en geordend. Kortom, een goede lade-indeling is een must in de keuken!

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd hoe de verschillende lade-indelingen eruit zien? Of zijn er andere zaken in de keuken die je wil aanpakken? Kijk dan eens naar onze andere keukenblogs en laat je inspireren! Of bestel ons gratis magazine en blader op je gemak door ons ruime aanbod!