Inspiratie

De keuken inmeten: antwoord op al je vragen

Keuken inmeten
Wellicht heb je al een plattegrond van de ruimte en heb je zelf al enige metingen verricht. Maar is het echt noodzakelijk om een professionele inmeting van je nieuwe keuken te laten uitvoeren? En wat zijn de redenen waarom je dit wel of niet zou moeten doen? We hebben een reeks veelgestelde vragen over het inmeten van een keuken speciaal voor jou opgesteld en we geven er gelijk antwoord op.

Wanneer wordt de keuken ingemeten?

Gewoonlijk plannen we direct na uw aankoop van de nieuwe keuken een inmeetafspraak in. Eén dag voor de geplande afspraak in de winkel, informeren we je of de inmeter 's ochtends of 's middags zal langskomen. Op de dag van de afspraak ontvang je een telefoontje van de inmeter, een half uur voor aankomst, om het bezoek aan te kondigen.

Hoe verloopt het inmeten van de keuken?

Tijdens het inmeetbezoek beoordeelt de professional de keukenruimte, meet de afmetingen nauwkeurig op en bekijkt de hoeken, de locaties van ramen, deuren en eventuele obstakels. Ook wordt bekeken hoe de nieuwe keuken het beste naar de ruimte kan worden vervoerd en daar kan worden gemonteerd. Jouw aanwezigheid bij het inmeetproces is belangrijk, aangezien jij het inmeetrapport ondertekent. Daarnaast biedt het jou ook de gelegenheid om eventuele (technische) vragen te stellen.

Kan ik zelf de keuken inmeten?

Uiteraard kun je dit zelf doen, maar we raden dit af. Een correcte inmeting van de keuken is van groot belang. Indien je zelf de keuken inmeet, bestaat het risico dat er tijdens het monteren problemen ontstaan, zoals onderdelen die niet passen. De financiële consequenties (zoals het vervangen of aanpassen van onderdelen) komen dan voor je eigen rekening. Door het inmeten door een professionele medewerker van Keuken Kampioen te laten uitvoeren, wordt de kans op fouten geminimaliseerd. 

Waarom is het noodzakelijk om de keuken toch in te laten meten, ondanks dat ik al een tekening met de afmetingen van mijn keuken heb?

Het inmeten van de keuken is een zeer precies werk. Zelfs een kleine afwijking van slechts enkele centimeters kan de installatie van de keuken bemoeilijken of onmogelijk maken. Bovendien is het vaak nodig om meer te meten dan dat je in eerste instantie zou denken. In de praktijk blijkt vaak dat tekeningen niet volledig kloppen of belangrijke gegevens ontbreken. Onze inmeters hebben een speciale opleiding gevolgd en beschikken over uitgebreide ervaring in het inmeten van keukens.

Wat ziet een inmeter dat ik niet zie?

Tijdens het inmeetproces van de keuken kan de inmeter verschillende uitdagingen tegenkomen. Hierbij valt te denken aan schuine muren, een ongelijke vloer, ramen die onverwachts in de weg zitten of andere obstakels die niet op de tekening vermeld staan. Het is belangrijk om te beseffen dat niet alle onregelmatigheden direct zichtbaar zijn. Een vloer die bijvoorbeeld schuin afloopt of een muur die scheef is, kan op het eerste gezicht recht lijken. Dit wordt al snel over het hoofd gezien. 

Is het mogelijk dat na het inmeetproces blijkt dat mijn gedroomde keuken niet op de geplande manier past?

Dit kan voorkomen, maar in veel gevallen kunnen kleine aanpassingen worden gedaan aan het ontwerp door details op de keukentekening aan te passen. Deze aanpassingen zijn vaak minimaal en nauwelijks zichtbaar. Natuurlijk zullen alle veranderingen in overleg met jou worden doorgevoerd.

Biedt een nauwkeurige meting een garantie dat het montageproces soepel verloopt?

Nauwkeurig inmeten biedt geen absolute garantie, maar de kans op problemen tijdens het montageproces na een grondige meting is zeer klein. Het kan zo zijn dat er onverwacht toch nog iets tegenzit, maar dat lossen we altijd zo snel mogelijk op.

Is er een verschil tussen inmeten, meten, opmeten en nameten?

Nee, er is geen verschil tussen inmeten, meten, opmeten en nameten van de keuken.