U heeft al een plattegrond van de ruimte en mogelijk heeft u zelf ook al aardig wat meetwerk verricht. Is het nodig om uw nieuwe keuken dan nog in te laten meten door een professional? En waarom juist wel of niet? We zetten een aantal veelgestelde vragen over het inmeten van een keuken voor u op een rij én geven antwoord.
Meestal maken we wanneer u uw nieuwe keuken koopt direct een afspraak voor het inmeten van de keuken. Wanneer u een dag vóór de afspraak naar de winkel belt, vertellen we u of de inmeter 's ochtends of 's middags langskomt. Op de dag van de afspraak belt de inmeter een half uur van tevoren om zijn bezoek aan te kondigen.
De inmeter beoordeelt de keukenruimte, meet de ruimte op en kijkt naar de hoeken en de plaats van ramen, deuren en eventuele obstakels. Ook bekijkt hij of zij hoe we de nieuwe keuken het best naar de keukenruimte kunnen transporteren en in de ruimte kunnen monteren. Het is belangrijk dat u zelf bij het inmeten aanwezig bent om het inmeetrapport te tekenen. Ook is er tijdens het inmeten ruimte om (technische) vragen te stellen.
Natuurlijk bent u vrij om dit zelf te doen, maar wij raden dit sterk af. Het goed inmeten van de keuken is ontzettend belangrijk. Wanneer u de keuken zelf inmeet, bestaat het risico dat er tijdens het monteren van de keuken iets niet past. De financiële gevolgen (bijvoorbeeld omdat er een onderdeel vervangen of aangepast moet worden) komen dan voor uw rekening. Wanneer een professional van Keuken Kampioen de keuken inmeet, is deze kans op fouten minimaal.
Het inmeten van de keuken gebeurt heel nauwkeurig. Vaak kan een centimeter verschil het plaatsen van de keuken al onmogelijk maken. Ook moet er vaak veel meer gemeten worden dan u in eerste instantie zou denken. Onze ervaring is bovendien dat tekeningen vaak niet helemaal kloppen of dat er gegevens missen. Onze inmeters hebben een speciale opleiding gevolgd en hebben veel ervaring met het inmeten van keukens.
Tijdens het inmeten van de keuken kan de inmeter tegen een aantal zaken aanlopen. Denk hierbij aan schuine muren, een ongelijke vloer, ramen die toch in de weg blijken te zitten of andere obstakels die niet op de tekening staan. Bent u bewust van het feit dat zeker niet alle oneffenheden goed zichtbaar zijn. Zo kan een schuin aflopende vloer of een scheve muur op het eerste oog gewoon recht lijken. Dat ziet u zelf al snel over het hoofd.
Dat kan, maar met kleine veranderingen maken we het ontwerp probleemloos passend door details in de keukentekening aan te passen. Vaak zijn die voor het oog niet of nauwelijks zichtbaar. Vanzelfsprekend vinden alle aanpassingen plaats in overleg met u.
Het inmeten geeft geen garantie, maar de kans dat het montageproces na het inmeten niet soepel verloopt is wel heel erg klein. Het kan zo zijn dat er onverwacht toch nog iets tegenzit, maar dat lossen we altijd zo snel mogelijk op.
Nee. Het inmeten, meten, opmeten en nameten van de keuken is precies hetzelfde.