Keuken verven

Keuken verven of toch vervangen? Het is een vraag die speelt wanneer u uitgekeken bent op uw keuken, toe bent aan iets nieuws, of bijvoorbeeld een huis heeft gekocht met een keuken die niet voldoet aan uw wensen. Een keuken verven kan dan een optie zijn, maar op langere termijn is de aanschaf van een nieuwe keuken een voordeligere optie. De keukenadviseurs van Keuken Kampioen informeren u hier graag over.

Keuken verven

Keuken verven is een lastige klus

Een keuken verven is een lastige en tijdrovende klus. Het mooiste resultaat bereikt u overigens wanneer u het frame van de keuken en de frontjes door een vakman laat spuiten in een nieuwe kleur. Dit is echter duurder dan wanneer u de keuken zelf gaat verven. Zelf aan de slag?

  • Haal dan de keukenkastjes van de keuken en schroef de scharnieren en handgrepen van de panelen.
  • Vervolgens is goed ontvetten en schuren erg belangrijk. Wanneer u dit niet goed genoeg doet, hecht de verf later niet. Ook is de keuze voor de juiste grondverf of primer essentieel. Ook dit zorgt voor de juiste hechting.
  • Tot slot is het van belang om de keuken te verven met slijtvaste verf in minimaal drielagen.

Keuken vervangen in plaats van verven

In principe kunt u zowel een houten als kunststoffen keuken verven. Laat u over het gebruik van ontvettings- en schuurmiddel, primer en verf goed informeren door een professional voordat u zelf met schuurpapier en verfroller aan de slag gaat. Een keuken wordt immers intensief gebruikt en de kans op beschadiging en slijtage van de verf is groot.

Heeft u geen vertrouwen in deze tijdrovende en arbeidsintensieve klus? Kom dan eens langs in de showroom van Keuken Kampioen. Daar zult u ervaren dat het vervangen van uw keuken op de langere termijn een veel voordeligere optie is, dan wanneer u ervoor kiest om uw keuken te verven. Voor een eerste indicatie kunt u ook de budgetplanner invullen. Hiermee rekent u eenvoudig uit wat een nieuwe keuken kost.

Bij Keuken Kampioen vindt u namelijk een zeer groot assortiment kwaliteitskeukens tegen zeer scherpe prijzen. Kiest u voor een nieuwe keuken, dan kunt u ook direct de indeling,hoogte, opbergruimte en bijvoorbeeld het werkblad kiezen dat bij uw smaak en wensen past.Omdat Keuken Kampioen de keukens in onze eigen fabriek in Duitsland op maat maakt,bent u verzekerd van topkwaliteit en gunstige prijzen. Zo vindt u, zonder uw keuken te verven, uw ideale keuken binnen uw budget bij Keuken Kampioen!

Keuken Magazine

Nieuwe collectie in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp

Keukeninspiratie blog