Keuken Kampioen - Kindvriendelijke keuken
Kindvriendelijke keuken

Kindvriendelijke keuken

De keuken is een centrale plek in het huishouden, er wordt niet alleen gekookt, maar ook geleefd. Kinderen zijn vaak in de keuken te vinden: lekker meekijken met mama als ze aan het koken is, stiekem in de kastjes kijken of er nog snoepjes liggen en knutselen aan de keukentafel.

Maak uw keuken een kindvriendelijke ruimte!

Dat de keuken soms gevaarlijk is, weten de meeste ouders allang, maar hoe los je dit nu op eenvoudige manier op? Er zijn diverse mogelijkheden en het begint al met het ontwerp van de keuken.

Oven op veilige hoogte

Bespreek met uw keukenadviseur dat er kleine kinderen in huis zijn en dat daar dus rekening mee gehouden moet worden. Hij of zij kan dan al meteen bij het eerste ontwerp rekening houden met bijvoorbeeld het materiaal van de kastjes (krasvast!) en de hoogte van de oven. Deze wordt namelijk steeds vaker in een hoge kast geplaatst op een plek waar kinderen niet bij kunnen en het ziet er nog mooi uit ook. Bovendien zijn er diverse ovens te koop die speciale dubbele glasplaten hebben waardoor de voorzijde niet heet wordt.

Inductiekookplaat

Een inductiekookplaat is veiliger dan alle andere kookplaten. De kookplaat wordt niet heet en zodra de pan verwijderd wordt, schakelt de warmtebron zichzelf uit. Geen verbrande vingers meer dus voor nieuwsgierige kids!

Grijpgrage handjes

Om te voorkomen dat kleine vingertjes tussen lades of kastdeurtjes terecht komen, zijn er diverse slotjes te krijgen. Als de keuken geïnstalleerd is, zijn deze simpel zelf te bevestigen. Mochten ze dan alsnog in de kastjes kunnen komen, zorg er dan in ieder geval voor dat de schoonmaakmiddelen in een hoog kastje neergezet zijn.

Heeft u meer vragen over het kindvriendelijk indelen van uw keuken? Of bent u benieuwd wat deze oplossingen kosten? Lees hier meer informatie over de kosten van een keuken. Wilt u persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een van onze keukenadviseurs.

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten