Koken met Francine - Kerst nagerecht
Koken met Francine - Kerst nagerecht

Koken met Francine -Kerstnagerecht

Niet uren in de keuken staan maar een simpel hoofdgerecht voor de kerst van Francine van Heerlijke Happen!
Tot slot komen we aan bij het laatste onderdeel van het drie gangenmenu; het nagerecht.

Vandaag: kerst trifle met vruchtjes

Wat hebben we nodig:

  • Chocolade cake ( zelf bakken of kopen)

  • 125 ml slagroom

  • 4 eetlepels kristalsuiker

  • 1 bakje mascarpone

  • zoete witte wijn

  • verse vruchtjes zoals rode bessen, aardbeien, bramen

  • Poedersuiker

Hoe maken we dit heerlijke kerst nagerecht?

Snij de cake in plakken en snij het vervolgens in kleine blokjes.

Neem de glaasjes erbij en begin met een laagje cake, sprenkel hier wat zoete wijn over.

Klop de slagroom stijf en spatel er wat losgeklopte mascarpone door.

Doe de slagroom in een slagroomspuit voor de decoratie.

Spuit vervolgens een laagje op de chococake.

Op dit laagje doet u wat gesneden aardbeien of andere gewenste vruchtjes.

Vul zo langzaam het glaasje op met achtereenvolgens cake/slagroom/fruit.

Plaats als laatste een mooie aardbei als decoratie en zet het resultaat in de koelkast totdat het geserveerd wordt.

Strooi er naar wens wat poedersuiker op wanneer het geserveerd wordt.

 

We hadden in deze serie al een voorgerecht en hoofdgerecht. Hiermee sluiten we de kookrecepten van 2017 af. In 2018 zijn we weer terug met nieuwe recepten!

Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.

 

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten