Koken met Francine - Kerst voorgerecht
Koken met Francine - Kerst voorgerecht

Koken met Francine -Kerstvoorgerecht

Niet uren zweten in de keuken maar een simpel voorgerecht voor de kerst van Francine van Heerlijke Happen! In 3 blogs gaan we aan de slag met een 3 gangen kerstmenu en kan het uitdelen van complimenten beginnen!

Vandaag: garnalen cocktail met zalmrolletje

Wat hebben we nodig:

Voor de saus:

-4 eetlepels mayonaise
-2 el ketchup
-1 theelepel Worcestershire saus
-2 el whiskey
-mespuntje cayenne peper

Voor de rest van het gerecht:

-300 gram Hollandse garnalen
-plakjes gerookte zalm
-krop ijsbergsla
-2 citroenen
-verse krulpeterselie
-1 bakje roomkaas

Hoe maken we dit simpele en toch heerlijke kerstvoorgerecht?

We gaan eerst met de saus aan de slag; meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje tot een mooie whiskeysaus. 

Dan de rest:

1. Snij de ijsbergsla in mooie fijne reepjes

2. Snij de citroen in 4 stukken

3. Besmeer de zalm met de roomkaas en rol er een mooi rolletje van

4. Kies mooie glazen uit en doe hier eerst de ijsbergsla in, vervolgens de garnalen, garneer met de saus, verse krulpeterselie, en het zalmrolletje

 

Over een paar dagen volgen nog een hoofdgerecht en een nagerecht. Hou het blog dus in de gaten!

Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.

 

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten