Koken met Francine - Red Velvet Cupcakes
Koken met Francine - Red Velvet Cupcakes

Koken met Francine - Red Velvet Cupcakes

Wisten jullie dat rood van oudsher dé kleur is van Pinksteren? Nou dan zit je hier bij Keuken Kampioen wel goed! Francine van Heerlijke Happen maakt deze week heerlijke red velvet cupcakes om bij de koffie te serveren. 

 

 

Wat hebben we nodig:

  • 125 gram suiker

  • 2 hele eieren

  • 1 zakje vanille suiker

  • Snufje zout

  • 75 gram gesmolten boter

  • 130 ml yoghurt

  • Rode kleurstof

  • 125 gram bloem

  • 7 gram cacao

  • 4 gram backing soda

  • 1 theelepel azijn

 

Frosting:

  • 200 gram roomkaas

  • 150 gram roomboter

  • 1 theelepel vanille extract

  • 350 gram poedersuiker​​​​​​​

Hoe maken we deze Red Velvet Cupcakes?

  • Doe in een beslagkom de eieren, suiker, zout en vanille suiker. Klop dit in ongeveer 3 minuten tot een schuimig geheel

  • Mix vervolgens de roomboter en yoghurt er doorheen

  • Voeg de kleurstof toe en breng beetje bij beetje ook de bloem en cacao toe tot het een roze/rode massa is

  • Doe op een schoteltje de baking soda met een theelepel azijn. Dit begint te schuimen en voeg je al roerend toe (niet meer mixen)

  • Vul de cupcakevormpjes met de bakmix en zet ze voor 25 á 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden

Het wachten is op de cupcakes, maar in de tussentijd kan de frosting gemaakt worden:

  • Mix de roomboter en de roomkaas samen tot een glad geheel

  • Voeg al mixend op een lage snelheid de poedersuiker en vanille extract toe

  • Mix het vervolgens nog enkele seconde op een hoge snelheid tot een mooi glad geheel

  • Zet de frosting even in de koelkast terwijl de cupcakes afkoelen

  • Neem een spuitzak en doe de frosting erin

  • Versieren maar….

Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.

 

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten