Koken met Francine - Sinterklaastaart

Koken met Francine -Sinterklaastaart

 Het heerlijk avondje is bijna gekomen,  zeker met deze Sinterklaas taart van Francine van Heerlijke Happen. Geniet niet alleen van alle cadeautjes maar ook samen van deze taart, vergeet niet een stukje opzij te zetten voor de Sint!

Wat hebben we nodig:

  • Zak strooigoed
  • Zak pepernoten
  • Zak chocolade pepernoten
  • Chocolade Sint figuur
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels cacao poeder
  • 175 gr witte basterd suiker
  • 100 gr boter
  • Mespunt zout
  • 2 repen pure chocolade 200 gr totaal
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 eieren
  • 200 gram melkchocolade
  • 1 beker slagroom 250 ml

Hoe maken we deze heerlijke sinterklaastaart?

- Verwarm de oven voor op 175 graden

- Bekleed springvorm met bakpapier.

- Zeef het bakmeel, mespunt zout en de cacaoin een grote kom

-Doe de suiker, boter, 100 gram pure chocolade, en 100 ml kokend water in een pan.

- Voeg de gecondenseerde melk toe en roer dit op een laag vuur tot een gladde massa.

-Voeg dit toe aan het bakmeel in de kom en roer door.

- Voeg de eieren toe en mix tot glad geheel.

- Schenk het geheel in een springvorm en bak dit in ongeveer 55 min gaar

- De overgebleven 100 gr pure chocolade en melkchocolade gaan in een schone kom, verhit de slagroom in een pannetje tot hij kookt en schenk dit vervolgens bij in de kom en los de chocolade erin op.

- Gebruik een mixer om dit tot een glanzende massa te mixen.

-Neem taart uit de oven en laat deze 30 minuten in de springvorm afkoelen, verwijder spring vorm en laat verder afkoelen (ongeveer een uur)

-Het slagroom/chocolade mengsel laat je ondertussen op kamertemperatuur opstijven

-Snij de taart door het midden en bestrijk beide delen met choco-mengsel, bestrijk de rest van de taart en versier met de choconoten, pepernoten en strooigoed

 

Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.

 

 

 

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten