Inspiratie

Lichte keuken trend

Lichte keuken trend
Lichte kleuren zijn steeds populairder geworden in het interieur. Het liefst sluit je de keuze van de keukenstijl aan op de rest van je woning. Zo is de lichte keuken een keukentrend die je veel terugziet. De lichtinval speelt mede een grote rol om een fijne, lichte keuken te creëren. Bij een lichte keuken hebben we het over een keuken die bestaat uit lichte kleuren en materialen waardoor de keuken een frisse en rustige uitstraling heeft.

Keuken kleuren 2023

Er bestaan veel verschillende keuken kleuren waaruit je kunt kiezen. De lichte kleuren wit, crème, beige, grijs en groen zijn het meest geliefd. Wist je dat het gebruik van lichte kleuren een kalme sfeer geeft? Heerlijk wanneer je rustig wakker wilt worden of juist wanneer je thuis komt na een drukke dag. 

Een lichte keuken is makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Creëer met een wit marmeren werkblad voor een luxe uitstraling en met glas een glanzende uitstraling. Glas laat veel licht door, wat helpt bij een heldere sfeer. Daarnaast past lichtgekleurd hout zoals eiken of esdoorn goed bij een lichte keuken. De GL Saarstein T579 is een trendy keuken waarbij je een mooie combinatie van lichte kleur en hout terugziet. Zoals je leest zijn lichte keukens in verschillende stijlen terug te vinden. Van een moderne keuken tot een design keuken en zelfs een landelijke keuken wordt regelmatig in een lichte variant gekozen!

Keuken met lichtinval

Maak de lichte keuken helemaal af door te spelen met lichtinval. Ideaal voor de kleinere keukens, maar ook voor de ruime keukens. Een goed voorbeeld is de keuken van Tanja, een prachtige lichte eilandkeuken met veel lichtinval. De keuken lijkt dankzij het lichtinval nog lichter en groter. Natuurlijk licht kan de keuken warm en nog meer uitnodigend maken. Minder licht kan daarentegen weer voor een intieme sfeer zorgen. Het is net wat je wens is! Wanneer je bang bent voor te veel natuurlijk licht, bestaat er altijd wel geschikte raamdecoratie zoals jaloezieën en gordijnen.

Kleuradvies nodig?

Nog niet helemaal uit welke kleur keuken je wilt en laat je je graag adviseren? Onze adviseurs staan voor je klaar om te helpen. Maak een afspraak bij een van onze vestigingen. Ontdek de verschillende keuken kleuren, stijlen en opstellingen in ons gratis magazine