Inspiratie

Meer werkruimte met deze handige tips – Keuken Kampioen

In de keuken maak je gebruik van veel verschillende apparaten. Denk daarbij aan een waterkoker voor een kopje thee, broodrooster, koffiezetapparaat en noem het maar op. Hierdoor komt het aanrechtblad al snel vol te staan. Je hebt vervolgens minder werkruimte en bovendien ontstaat er een rommelig aanzicht. De apparaten weg doen is natuurlijk geen optie en daarnaast biedt een keuken vaak beperkte opbergruimte voor de apparaten. We willen natuurlijk allemaal genieten van voldoende werkruimte en daarom geeft Keuken Kampioen je handige tips om meer werkruimte te creëren.

Kastenwand

Heb je een wand in de keuken over of beschik je over een keukeneiland? Dan is een kastenwand de perfecte oplossing. Hierbij is een wand volledig voorzien van een grote kast. Een kastenwand gaat efficiënt met de ruimte om en heeft een strakke en stijlvolle uitstraling. Je kunt hierin al jouw servies en voedingsmiddelen kwijt. Maak gebruik van een kastenwand met open vakken voor bijvoorbeeld je waterkoker, airfryer of blender. Houd er daarnaast rekening mee dat je veelgebruikte producten op ooghoogte plaatst, zodat je niet vaak hoeft te bukken of omhoog moet reiken. Bouw daarnaast een oven in de kastenwand, dit scheelt ook weer ruimte op het aanrechtblad.

Nis in de keuken

Met een nis in de keuken creëer je eenvoudig extra opbergruimte. Heb je geen geschikte plek met een nis in de keuken? Dan is dit eenvoudig te creëren met een voorzetwand. Hang vervolgens plankjes tussen de wanden en je kunt hier direct veel extra spulletjes op kwijt. Niet alleen is een nis erg praktisch, maar je kunt dit ook gebruiken voor extra sfeer in de keuken. Plaats je mooiste servies in de nis en richt er een spotje op. Er ontstaat vervolgens een prachtige blikvanger in je keuken. Een echte win-win dus!


Apparaten combineren

Een handige manier om ruimte te besparen, is door zogeheten twee-in-één apparaten aan te schaffen. Ga bijvoorbeeld voor een combi oven met magnetronfunctie, in plaats van een oven en daarnaast een losse magnetron. Zelfs een waterkoker op het aanrecht is tegenwoordig niet meer nodig. Met een kokendwaterkraan van bijvoorbeeld Quooker of Aquahot+ komt er kokend water direct uit de kraan.

Daarnaast is een grote afzuigkap ook niet meer nodig. Tegenwoordig zijn er namelijk steeds meer kleinere en ingebouwde afzuigsystemen op de markt. Zonder een grote afzuigkap ontstaat er direct een ruimtelijke uitstraling. Dit is mogelijk met een veldafzuiging. Hierbij zit de afzuiging verwerkt in de kookplaat. De ruimte boven de kookplaat is nu vrij om bijvoorbeeld keukenkasten te monteren, waardoor er weer extra opbergplekken ontstaan.

Werkbank boven fornuis of gootsteen

Is jouw werkblad na deze tips zo goed als leeg, maar kun je toch nog wat extra ruimte gebruiken? Bekijk dan eens de opties voor een werkbank boven het fornuis of de gootsteen. Heb je even wat extra werkruimte nodig? Dan plaats je eenvoudig een plank over de gootsteen of het fornuis. Hierop kun je tijdelijk extra producten plaatsen of je groenten snijden. Zodra je klaar bent, haal je de plank weer gemakkelijk weg. De planken kun je door diverse aanbieders op maat laten maken.

Ontdek de mogelijkheden

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om meer werkruimte te creëren in de keuken. Gebruik onze 3D ontwerptool als je wilt zien hoe bijvoorbeeld een kastenwand in jouw keuken eruit ziet. Kom gerust naar een van onze winkels om alle mogelijkheden met eigen ogen te bekijken. Liever persoonlijk advies? Maak van tevoren vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs, zodat zij alle tijd hebben om jou te helpen. Wil je meer weten op het gebied van keukentrends? Bestel dan onze gratis magazine en laat je inspireren.