Een rechte keuken? Deel deze praktisch in!
Ontwerp kleine rechte keuken

Een rechte keuken? Deel deze praktisch in!

Lees hier 5 tips om de ruimte van een kleine rechte keuken zo efficiënt mogelijk in te delen zodat de ruimte optimaal benut wordt.

Een kleine rechte keuken? Denk in creatieve oplossingen!

Een rechte keuken is de meest gekozen opstelling voor kleine ruimtes. Hierbij is het van belang dat de ruimte zo efficiënt mogelijk wordt ingedeeld zodat deze voldoet aan al uw wensen en past bij uw manier van koken. Een kleine rechte keuken vraagt daarom om een praktische inrichting waarmee de relatief kleine ruimte optimaal benut kan worden.

Maar hoe doet u dit? Wij geven tips!

✓ Tip 1: installeer ruimtebesparende apparatuur

Bij een kleine rechte keuken moet vaak de afweging worden gemaakt tussen de hoeveelheid keukenapparatuur en opbergruimte. Want logischerwijs geldt: hoe meer keukenapparatuur, hoe minder opbergruimte. Daarom is het slim om voor ruimtebesparende keukenapparatuur te kiezen, zoals een combimagnetron. Deze vervult zowel de functies van een oven als magnetron terwijl het maar weinig plek in beslag neemt. 

✓ Tip 2: kies voor bovenkasten of wandplanken

Om meer opbergruimte te creëren in uw rechte keuken is het slim om voor bovenkasten of wandplanken te kiezen. Zo kunt u in de bovenkasten bijvoorbeeld al uw keukengerei kwijt terwijl u de onderkasten kunt gebruiken voor keukenapparatuur, zoals een vaatwasser. Heeft u weinig plek voor bovenkasten? Kies dan voor wandplanken. 

✓ Tip 3: plaats een dieper werkblad in een rechte keuken

Wilt u meer werkruimte creëren? Kies dan voor een dieper werkblad wanneer de ruimte dit toelaat. Een verschil van maar vijf cm biedt al veel meer ruimte om uw maaltijden te bereiden. Dit maakt het koken een stuk comfortabeler. 


✓ Tip 4: deel de lades praktisch in

Hoe praktischer de lades van uw rechte keuken zijn ingedeeld, hoe meer opbergruimte u kunt creëren. Hier zijn verschillende hulpmiddelen voor. Denk aan flexibele verdelingen, antislipmatten, bordenhouders of kruidenhouders. De efficiënte indeling zorgt er bovendien voor dat uw lades lekker overzichtelijk zijn. 

✓ Tip 5: creëer een rustige uitstraling

Een kleine rechte keuken kan al snel druk ogen wanneer deze een donkere kleur heeft en vol staat met onnodige accessoires. Maak daarom gebruik van veel licht en kies voor een rustige indeling. De ruimte oogt hierdoor veel groter. 

Ontwerp uw eigen kleine rechte keuken

Wilt u weten hoe uw eigen kleine rechte keuken eruit komt te zien? Maak dan gebruik van onze 3D keukenontwerper. Hiermee krijgt u een goed beeld van uw toekomstige nieuwe keuken! 

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten