Pittige borrelhap
Pittige borrelhap

Pittige borrelhap!

Het voetbalseizoen gaat weer beginnen! En wat is nou lekkerder dan de wedstrijd te kijken met een heerlijke borrelhap? We trappen het Keuken Kampioen divisie seizoen af met lekker pittige ketjapballetjes. Een makkelijk recept om te maken.

Het voetbalseizoen gaat weer beginnen! En wat is nou lekkerder dan de wedstrijd te kijken met een heerlijke borrelhap? We trappen het Keuken Kampioen divisie seizoen af met lekker pittige...

> Lees verder

Het voetbalseizoen gaat weer beginnen! En wat is nou lekkerder dan de wedstrijd te kijken met een heerlijke borrelhap? We trappen het Keuken Kampioen divisie seizoen af met lekker pittige ketjapballetjes. Een makkelijk recept om te maken.

Wat heb je nodig:

  •  500 gram half om half gehakt
  • 1 rood pepertje fijn gehakt
  • 1 witte ui fijngesnipperd
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el Indische kruidenmix
  • 2 el ketjap manis

Voor de saus hebben we nodig:

  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el azijn
  • 30 ml water
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 tl sambal

Hoe maak je deze lekkere borrelhap?

  • Meng alle ingrediënten voor samen met het gehakt in een grote kom. Voeg hier wat paneermeel aan toe. Voel zelf even aan tijdens het kneden dat het niet te nat en niet te droog is.
  • Draai vervolgens bite-size balletjes van het gehakt en bak ze in een koekenpan mooi goudbruin en gaar.
  • In een steelpannetje meng je alle ingrediënten voor de ketjapsaus en laat deze een aantal minuutjes lekker pruttelen. Zo dikt de saus een beetje in.
  • Giet de saus daarna over de balletjes in een kom en hussel ze goed zodat er overal een lekker laagje ketjapsaus overheen zit!

Een makkelijk recept om te maken en als je nu gelijk een hele bak vol maakt kun je er een paar invriezen voor de volgende wedstrijd!

Eetsmakelijk!

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten