Inspiratie

Liever een Quooker of een waterkoker? – Keuken Kampioen

De Quooker kokendwaterkraan concurreert steeds meer met de waterkoker. Waar een aantal jaar geleden een waterkoker nog onmisbaar was in ieder huishouden, is dat momenteel niet meer zo dankzij de Quooker. Met een Quooker tap je direct kokend water uit de kraan, terwijl je met een waterkoker eerst moet wachten tot het water kookt. Maar heeft een Quooker wel zo veel voordelen ten opzichte van een reguliere waterkoker? En welke voordelen heeft een waterkoker ten opzichte van een innovatieve kokendwaterkraan? Keuken Kampioen vertelt je in deze blog alles over de voor- en nadelen van een Quooker en een waterkoker.

Voordelen Quooker

Met een Quooker heb je direct kokend water tot je beschikking. Je hoeft niet te wachten tot het water kookt, waardoor je tijd bespaart. Dat is het eerste, grote voordeel van een Quooker. Bovendien wint de Quooker ook op het gebied van waterbesparing van de waterkoker.

Met een waterkoker moet je inschatten hoeveel water je verwacht nodig te hebben. Bovendien houd je hierbij rekening mee met water dat tijdens het koken verdampt. Dat is met een Quooker niet nodig. Je tapt direct de hoeveelheid water dat je nodig hebt, de rest blijft in het reservoir. Tot slot neemt de Quooker geen extra ruimte in beslag op het aanrechtblad.

Nadelen Quooker

Het kokend water van de Quooker wordt altijd op temperatuur gehouden. Dit is ideaal omdat je hierdoor direct kokend water kunt tappen wanneer je dat wilt. Het nadeel hiervan is dat het energie kost, ook als je er geen gebruik van maakt. Een Quooker is dus vooral voordelig als je regelmatig kokend water nodig hebt.

Maar ben je voor langere tijd van huis? Dan kun je het reservoir uitschakelen om onnodig energieverbruik tegen te gaan. De aanschafprijs ligt bij een Quooker ook een stuk hoger dan bij een waterkoker. De Quooker moet geïnstalleerd worden in jouw aanrecht, terwijl een waterkoker los op het aanrechtblad staat.

Voordelen waterkoker

Een waterkoker verbruikt enkel energie als je kokend water nodig hebt. Een groot voordeel ten opzichte van een Quooker, die het water altijd op temperatuur moet houden. Als je weinig gebruikmaakt van kokend water, is een waterkoker in veel gevallen daardoor voordeliger.

Daarnaast is er veel meer keuze in waterkokers dan in kranen van Quooker als het gaat om design. Zo kun je kiezen uit talloze verschillende kleuren en formaten waterkokers. Zo kan een waterkoker niet alleen erg praktisch zijn, maar ook een stijlvolle blikvanger zijn op je aanrechtblad. Qua aanschafprijs ligt een waterkoker ook een stuk lager dan een Quooker-kraan.

Nadelen waterkoker

Een waterkoker vul je met de hoeveelheid water dat je denkt nodig te hebben. Meestal doe je er nog wat extra water bij, er zal immers ook water verdampen tijdens het koken. Dit zorgt ervoor dat je bijna nooit de exacte hoeveelheid water kookt dat je daadwerkelijk gebruikt. Hierdoor verspilt een waterkoker meer water dan een Quooker.

Vervolgens zul je even moeten wachten tot het water is gekookt, terwijl kokend water bij een Quooker direct uit de kraan komt. Tot slot neemt een waterkoker extra ruimte in beslag. Heb je een klein aanrechtblad en de ruimte goed voor andere zaken gebruiken? Dan is een Quooker een praktische beslissing.

Ga jij voor een Quooker of waterkoker?

Welke keuze je maakt, is dus afhankelijk van meerdere factoren. Kijk daarom naar jouw gebruik van kokend water en jouw persoonlijke voorkeur. Keuken Kampioen beschikt, naast kokendwaterkranen van Quooker, ook over kokendwaterkranen van AquaHot+. Kom gerust naar een van onze winkels om alle opties met eigen ogen te bekijken.

Ben je er nog niet helemaal uit wat bij jou past en wil je persoonlijk advies? Maak dan van tevoren vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs, zodat zij alle tijd hebben om jou te helpen. Wil je meer weten op het gebied van keukentrends? Bestel dan onze gratis magazine en laat je inspireren.