Recept speculaasbrokken - Koken met Francine op locatie: Kelly Caresse
Recept speculaasbrokken

Koken met Francine op locatie: Kelly Caresse.

Deze aflevering van Koken met Francine op locatie zijn we op bezoek bij “mama-blogger” Kelly Caresse. Zij heeft een prachtige keuken bij Keuken Kampioen gekocht, maar had nog wat moeite met het gebruik van de oven. Francine snelde te hulp en samen met Kelly bakten ze overheerlijke speculaasbrokken. Nu de sint weer in het land is zeker een leuk recept om thuis ook eens uit te proberen. 

Wat hebben we nodig:

Ingrediënten:

  • 450 gram tarwebloem
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 4 el speculaaskruiden
  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 3 gram zout
  • Een doosje decoratie amandelen uit het bakschap van je supermarkt. 

Bereidingswijze

En zo maak je het deeg:

  • Neem je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten hierin, behalve de amandelen. Laat de machine draaien tot er een mooie bal gevormd is en haal het er dan uit. 
  • Neem een stukje vershoudfolie erbij en omwikkel de bal hier mee. Leg hem in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
  • Verwarm je oven voor op 175 graden.
  • Haal de bal uit de koelkast en rol hem uit tot een grote lap van ongeveer een cm dik. 
  • Snijd de lap in vieren en vorm er 4 speculaasbrokken van. Druk wat amandelen erin en leg de brokken op een stuk bakpapier op een bakblik in de oven. 
  • Bak de brokken in ongeveer 30 tot 35 minuutjes af en laat daarna even afkoelen voordat je aanvalt! 

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten