De voordelen van een stoomoven – Keuken Kampioen
stoomoven

De voordelen van een stoomoven

Stoomovens zijn niet meer weg te denken uit de keuken van nu. Met dit multifunctionele apparaat zet je in een mum van tijd een gezonde én smaakvolle maaltijd op tafel. Dankzij de bereiding met stoom blijven vitaminen en mineralen optimaal bewaard. Hierdoor zijn de smaken van groenten, vlees en vis extra intens. Overweeg jij een stoomoven toe te voegen aan jouw keuken? Keuken Kampioen vertelt je meer over de voordelen en eindeloze mogelijkheden.

Gezond, smaakvol en eenvoudig

In de eerste plaats staat een stoomoven voor gezond eten. Bij de bereiding komt er namelijk geen vet, boter of olie aan te pas, enkel stoom. Ook blijven vitaminen en mineralen keurig op hun plek, doordat de hete stoom het gerecht geleidelijk opwarmt van buitenaf. Deze gezonde bereiding is ook nog eens heel erg lekker. De smaken zijn intens, maar ook de kleur en structuur van je gerechten zijn optimaal. Dat alles gebeurt in een mum van tijd. Koken met een stoomoven is namelijk snel, eenvoudig en efficiënt. Je bereidt eenvoudig meerdere gerechten tegelijkertijd, terwijl jij gerust iets anders kunt gaan doen. Aanbraden en overkoken is namelijk verleden tijd met een stoomoven.  

Een multifunctioneel apparaat

Een stoomoven kan meer dan alleen gerechten stomen. Met dit multifunctionele apparaat kun je bijvoorbeeld ook gerechten eenvoudig opwarmen en ontdooien. Sommige stoomovens combineren zelfs stoomtechnieken met reguliere ovenfuncties. Met deze combi-stoomoven kun je gerecht zowel stomen als van boven en onder verhitten. Dat zorgt voor een heerlijk knapperig laagje op je ovenschotel, hartige taart of malse braadstuk. Bovendien heb je met een combi-stoomoven alles in één en dus geen reguliere oven of magnetron meer nodig. Dat bespaart ook nog eens ruimte in je keuken.

 

Vraag ons gratis keukenmagazine aan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van stoomovens of andere keukenapparatuur? Vraag dan geheel vrijblijvend ons gratis keukenmagazine aan. Hierin ontdek je vele handige tips en trucs, bewonder je diverse voorbeeldkeukens en lees je ervaringsverhalen van onze klanten.

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
  • Stuur mij een keukenmagazine

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten