Inspiratie

Tips voor een praktische indeling van je kasten en lades

Tips voor een praktische indeling van je kasten en lades
Herken je die ene keukenlade vol met door elkaar liggende spullen? Of zijn er wel meer keukenkasten en lades toe aan een reorganisatie? We stellen je gerust, je bent echt niet de enige. Met de juiste indeling zijn de lades met een handomdraai opgeruimd. Wij hebben dé tips voor een praktische indeling van je kasten en lades!

Apothekerskast

Een apothekerskast is een smalle hoge keukenkast met meerdere lades en/of planken. Je schuift een apothekerskast horizontaal open en is meestal gemaakt van hout of metaal. Vaak wordt deze kast gebruikt als voorraadkast voor de pasta, rijst, hagelslag, maar ook voor de kleine keukenapparaten en pannen. De apothekerskast heeft verschillende voordelen:

  • Ruimtebesparend voor keukens met een beperkte ruimte.
  • Overzicht doordat je alle keukenbenodigdheden makkelijk per lade kan indelen.
  • Gemakkelijke toegang dankzij het horizontaal open en dicht schuiven.
  • In verschillende maten en stijlen verkrijgbaar, zodat het aan iedere keukenstijl en behoefte voldoet.

Ladeverdelers

Ladeverdelers zijn de perfecte uitvinding voor al het keukengerei en de boodschappen voorraad in te delen. Er bestaan verschillende opties om een goede indeling te creëren. Om te beginnen met het bestek. Met een besteklade op maat creëer je overzicht en gebruik je de besteklade voortaan optimaal. Met een lade-inzet deel je de keukenlades op in kleinere vakken. Alles bij elkaar sorteren en zorgen dat de keukenspullen geen kans krijgen om te ontsnappen? Dan zijn opbergdozen een echte oplossing voor je. En als we dan toch zo lekker bezig zijn, ga dan voor een kruidenrek in de keukenlade. Vanaf nu pak je zo de kruiden en specerijen die je nodig hebt tijdens het koken!

Wandplanken en kasten

Wandplanken in de keuken zijn een ideale manier om meer opslagruimte te creëren. Een goed ingerichte apothekerskast en ladeverdelers zorgen al voor een georganiseerde keuken, maar er zijn meer mogelijkheden hiervoor. Naast dat een wandplank in de keuken leuk is om vol te zetten met decoratie, is het ook een ideale oplossing om je dagelijkse benodigdheden hier op te zetten. Mooie voorraadpotten met pasta, kruiden potjes en flessen olijfolie of iets anders. Je hoeft voortaan niet langer te graven in de kasten, want het staat binnen handbereik!

Carrouselkast

Ben je al bekend met de carrouselkast? Met een draai carrousel in de keuken benut je de hoek van een hoekkeuken volledig. Het is een hoekkast systeem met een draaischijf waarop je makkelijk de potten en pannen kwijt kunt. Je kan het natuurlijk ook gebruiken voor andere keukenbenodigdheden. Wanneer je aan de carrousel draait, draait het geleidelijk naar je toe. De draaischijf draait het onder het werkblad door. 

Meer keukeninspiratie en tips?

Op de keuken inspiratie pagina vind je veel blogs die je inspireren tijdens de zoektocht naar je nieuwe keuken. Daarnaast kun je altijd een gratis magazine aanvragen. Zien onze adviseurs jou binnenkort in een van onze 49 keukenshowrooms?