Inspiratie

Trends in apparatuur

Keuken apparatuur trends
Bij een nieuwe keuken hoort uiteraard ook nieuwe keukenapparatuur. Wij inspireren je graag met de nieuwste keukentrends. Momenteel zijn er verschillende apparaten trending, welke dit zijn? Dat vertellen we je allemaal in deze blog.

De Quooker kraan

Wanneer je aan een Quooker denkt, denk je vast aan de kokend water kraan. Dat klopt, maar ben je ook al bekend met de Quooker 5-in-1? Met dit multifunctioneel keukenapparaat kun je vanaf nu warm, koud, kokend, bruisend en gefilterd water tappen. Dit bespaart energie, water, tijd én ruimte voor andere apparaten. Win win dus!

Wijnklimaatkast

De wijnkoelkast. Een populaire trend die je steeds vaker terugziet in de moderne keukens. Het is een koelkast die speciaal ontworpen is om wijn op de juiste temperatuur te serveren. Van een kamertemperatuur voor rode wijnen tot de juiste koeling voor de witte wijn. Naast functioneel is een wijnkoeler een gave aanvulling van mooie apparaten in de nieuwe keuken. Je kunt kiezen voor een inbouw- of vrijstaande wijnkoelkast. Momenteel bestaan er al verschillende formaten en de kleuren wit, chrome, zilver en zwart. Omdat de keukens van tegenwoordig ook kleurrijker zijn, zullen er uiteraard meer kleuren bij komen in de toekomst!

Kookveldafzuiging

We gaan door met besparen dankzij de kookveldafzuiging. Dit is een afzuiging in het kookveld waardoor geuren en dampen geen kans krijgen om zich in de ruimte te verspreiden. Daarnaast heb je ook geen afzuigkap meer nodig, dus komt er ruimte vrij in de keuken. Wij zijn fan van de BORA inductiekookplaat met veldafzuiging. Het is gasloos, makkelijk schoon te maken en fluisterstil. Ben je benieuwd naar meer informatie over de BORA kookplaat? We vertellen er meer over in deze blog.

Stoomoven

Veel mensen zijn bezig met een gezonde levensstijl en kiezen voor gezondere opties qua bereiding van ons eten. De stoomoven is daardoor een echte trend geworden in 2023. Je hebt geen olie of boter meer nodig. Wanneer je groenten of aardappelen in water kookt, verliezen ze sneller smaak en vitaminen. Een stoomoven zet water om in stoom. Door de waterdamp van de stoomoven raakt het water je eten niet aan. Hierdoor blijven bijvoorbeeld de groenten en aardappelen vol van smaak, vitamines en kleur. Door E-slimheid van de nieuwe stoomovens kun je op afstand de oven bedienen via een app op je telefoon of tablet. Zo wordt de maaltijd perfect gekookt terwijl je onderweg naar huis bent. De temperatuur, kooktijd en andere instellingen van de oven kunnen worden aangepast en gecontroleerd op de app. Daarnaast hebben sommige stoomovens ook spraakbesturing, waardoor je de oven kunt bedienen met spraakcommando’s. Dat wordt makkelijk koken zo!

Amerikaanse koelkast

Ken je de Amerikaanse koelkast nog? Een extra grote koelkast met dubbele deuren en verschillende temperaturen. Ingebouwd of vrijstaand, zonder of met water- of ijsblokjes dispenser en vaak bestaan er ook nog verschillende temperatuurzones. Steeds meer mensen kiezen voor de Amerikaanse koelkast, zodat al het eten optimaal kan worden bewaard. Er bestaan zelfs Amerikaanse koelkasten met een No Frost functie. Dit zorgt ervoor dat je de vriesruimte niet meer handmatig hoeft te ontdooien. Dat betekent energiezuiniger doordat er geen energie verspild wordt aan het ontdooien van ijs en van jouw tijd. Want zeg eerlijk, het handmatig ontdooien van een grote vriezer kan een vervelende klus zijn, toch?

Vaatwassers met droogtechniek

Ben je de natte vaat uit de vaatwasser laden ook beu? De vaatwasser met droogtechniek is een echte uitkomst voor dit probleem! Er wordt warme lucht in de vaatwasser geblazen waardoor het vocht op de vaat verdampt en afgevoerd door de ventilatieopeningen. Dankzij deze vaatwasser trend heb je voortaan een schone en hygiënische vaat (zonder vlekken of water resten). Dat is nog niet alles. Naast drogen bestaat er ook een vaatwasser met lift. Een trending keukenapparaat waarbij de bovenste mand verhoogd kan worden. Voortaan bespaar je tijd en moeite bij het in- en uitladen van de vaatwasser!

Meer keukeninspiratie?

Wil je graag op de hoogte zijn en alles weten over de laatste trends tijdens de zoektocht naar je nieuwe keuken? Vraag ons gratis magazine aan en volg ons op social media @keukenkampioen.