8 min leestijd
Inspiratie

Waarom een BORA in jouw keuken?

Waarom een BORA in jouw keuken?
Steeds minder vaak wordt er gekozen voor de traditionele afzuigkap boven de kookplaat. Deze heb je namelijk niet meer nodig! Met de BORA inductiekookplaat met kookveldafzuiging krijgen de kookdampen niet eens de kans om op te stijgen en zich in de ruimte te verspreiden. Vanaf nu worden dampen en geuren direct afgevoerd bij het kookveld. Twijfel je nog over een afzuigkap of een kookveldafzuiging? Wij vertellen graag waarom je een BORA in jouw nieuwe keuken zou moeten plaatsen!

Een modern afzuigsysteem

Een kookveldafzuiging is een modern afzuigsysteem wat met zijn minimalistisch design precies past bij de keukentrends van nu. Zo is de BORA geschikt voor iedere keukenstijl en ook iedere keukenopstelling. Van kookveld op een houten keuken, een hoekkeuken tot een kookeiland. Bij iedere keuze blijft er ruimte vrij boven het kookveld dankzij het Bora kookplaat met afzuiging!

Koken op een inductieplaat

Naast het afzuigsysteem, kook je met een BORA op inductie. Tijdens het koken op een inductieplaat gebruik je elektriciteit in plaats van gas. Tegenwoordig is dit de meest gekozen variant van elektrisch koken. Het is namelijk energiezuinig en duurzaam, naar verhouding goedkoper en efficiënt. Alleen de bodem van de pan wordt verhit, waardoor er geen onnodige energie verspilt wordt. Daarnaast is inductie koken de meest veilige manier van koken. Het gas kan namelijk niet gaan lekken, er is geen open vuur en je kunt jezelf niet branden aan de kookplaat. Wist je dat tegenwoordig de meeste nieuwbouwwoningen gasloos opgeleverd worden?

BORA voordelen

Er komt lekker wat ruimte vrij in de keuken wanneer de afzuigkap verdwijnt. Zo zou je de ruimte kunnen opvullen met wandplanken, een raam, spotjes of andere muur accessoires. We hebben alle voordelen van een BORA inductieplaat met afzuigsysteem op een rijtje gezet:

  • Duurzaam en zuinig: Door direct de geur bij de bron weg te zuigen.
  • Efficiënt: Door vetdeeltjes op te vangen in roestvrijstalen vetfilter.
  • Ruimte besparen: Door geen afzuigkap te hoeven plaatsen.
  • Minimalistisch: Dankzij het naadloze design.
  • Eenvoudig reinigen: Door makkelijk de onderdelen in de vaatwasser te leggen.
  • Fluisterstil: Dus vanaf nu lekker onverstoorbaar doorkletsen.

100% clean rate afzuiging

Warme lucht stijgt op en daarom moet een veld afzuiging extra hard werken in vergelijking tot een afzuigkap. De BORA inductiekookplaat biedt een veel krachtiger afzuigsysteem dan andere afzuigsystemen. De clean rate van 100% op hoofdhoogte geeft aan dat je in een schone lucht staat te koken. Toch hoor je op de maximale stand de kookplaat nauwelijks. Voortaan kun je onverstoorbaar kletsen met je visite, let je wel op dat het eten niet aanbrandt omdat het zo gezellig is?

Kom langs in onze winkel

Is de lawaaierige afzuigkap aan vervanging toe en ben je benieuwd hoe een BORA afzuigsysteem er in het echt uit ziet? Maak een afspraak bij jou in de buurt, onze adviseurs helpen je graag verder! Eerst meer keukeninspiratie opdoen? Dat kan! Vraag ons inspiratie magazine aan.