Inspiratie

Welke koelkast past bij jou?

Welke koelkast past bij jou?
Een koelkast is misschien wel het belangrijkste apparaat in de keuken. Dankzij koelkasten blijven verse producten zoals groenten, fruit, vlees en zuivel langer goed. Niet altijd werd de koelkast meegenomen bij het ontwerp van de keuken. Tegenwoordig wordt het prachtig in het keukenontwerp verwerkt of juist los als een blikvanger neergezet.

De juiste koelkast kiezen

Om de geschikte koelkast te kiezen zijn er verschillende punten om rekening mee te houden. Zo is het handig om de grootte te bepalen. Hoe groter het gezin, hoe meer voorraad er in de koelkast nodig zal zijn. Heb je graag veel lades en schappen? De gewenste indeling van een koelkast is mede bepalend voor de keuze. Daarnaast is de energiezuinigheid tegenwoordig een belangrijk punt. Wanneer jee een energiezuinige koelkast koopt zal zeker helpen om energiekosten te besparen. Let dus op het energielabel. Tot slot is het goed om je budget te bepalen zodat je gerichter in deze prijsklasse kunt zoeken.

Verschillende soorten koelkasten

Welke koelkast past het beste bij jou en je keuken? De verschillende soorten koelkasten hebben we hieronder benoemd.

  • De eendeurskoelkast verklapt het eigenlijk al. Deze koelkast heeft één deur en vaak zit hierin ook een vriesvakje verwerkt.
  • De koel-vriescombinatie is een koelkast waar het vriesgedeelte apart is. In de meeste gevallen zit het vriesvak onderaan. De koelkast beschikt over twee deuren onder elkaar 
  • De Amerikaanse koelkast wordt ook wel de side-by-side koelkast genoemd. Dit is een brede koelkast met twee deuren naast elkaar. Hiervan is de één een koelgedeelte en de ander een vriesgedeelte.
  • De dubbeldeurs koelkast heeft ook twee deuren, maar hier zijn het beide koelgedeeltes. 
  • De wijnkoelkast werkt hetzelfde als een normale koelkast. Wijnkoelkasten zijn alleen bedoeld voor het bewaren van wijn op de juiste temperatuur. De grootte hiervan verschilt per koelkast.
  • De smart koelkasten zijn high-tech koelkasten met luxere opties zoals een ingebouwde tablet waar bijvoorbeeld het nieuws, de koelkast voorraad en je agenda op weergegeven kan worden.

Vrijstaand of inbouw koelkast?

Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en ruimte of je een vrijstaande koelkast wilt. De koelkast kan overal in de keuken worden geplaatst en is makkelijker te vervangen dan een ingebouwde koelkast. Er bestaan veel verschillende soorten, stijlen en maten vrijstaande koelkasten. Een inbouw koelkast wordt verwerkt in de keukenkasten. De deur is een front in dezelfde stijl als de rest van de keuken, waardoor het een naadloze uitstraling heeft. De maat van een inbouw koelkast is vaak een standaard maat, zodat het in verschillende keukens kan worden verwerkt. De keuze tussen een vrijstaand of een inbouw koelkast hangt dus af van jouw wensen. Een echte blikvanger bereik je met een vrijstaande optie en met een inbouw koelkast houd je de keuken zo minimalistisch mogelijk.

Hulp nodig?

Onze adviseurs helpen graag bij de keuze van een koelkast. Maak een afspraak bij één van onze showrooms bij jou in de buurt. Laat je inspireren met de laatste trends en binnenkijkers, vraag een gratis keukenmagazine aan!