Inspiratie

Werkbladen wijsheid

Werkbladen wijsheid
Er is genoeg keuze uit de werkbladen collectie. Dit zal het ontwerpen van je nieuwe keuken niet altijd makkelijker maken. We vertellen je graag meer over de verschillende soorten materialen. Na het lezen van deze blog is het verschil tussen de soorten werkbladen helemaal duidelijk voor je!

Houten werkblad

Zoek je een werkblad voor een natuurlijke en warme uitstraling? Het houten werkblad geeft een robuuste uitstraling en garandeert extra sfeer in de keuken. Er bestaan veel verschillende soorten hout, afwerkingen en tinten. Ieder houten werkblad is uniek omdat je te maken hebt met nerven en structuur. Hout is wel gevoelig voor krassen, vocht en warmte. Een houtlook werkblad daarentegen is gemaakt van kunststof, graniet, keramiek of composiet met een houtprint toplaag. Een mooi betaalbaar alternatief met dezelfde warme uitstraling!

Composiet en graniet

Graniet en composieten werkbladen bestaan beide uit natuursteen. Extreem hard, super sterk en uniek qua kleur. Doordat materiaal wordt gecombineerd zijn er veel kleur keuzemogelijkheden. Beschadiging aan dit werkblad zal niet snel voorkomen, want het is kras- en hittebestendig én stoot- en slijtvast. Dit maakt deze werkbladen ook meteen duurzaam! Ten opzichte van graniet is composiet volledig dicht, waardoor vlekken geen kans krijgen. Wist je dat je een granieten werkblad kunt impregneren? Hierbij wordt er een beschermende laag aangebracht om het doordringen van vlekken tegen te gaan. Deze werkbladen zie je vooral terug in landelijke keukens en moderne keukens.

Betonnen werkblad

Een betonnen werkblad is stoer en robuust. Het is een natuurproduct dat bestaat uit cement, water en een verzameling van zand, grind en/of steenslag. Meestal wordt het blad ook nog versterkt met staalvezels, glasvezels of wapeningsstaal. Het beton is hierdoor erg sterk en duurzaam. Een alternatief is het betonlook werkblad dat gemaakt is van kunststof en wordt behandeld met een beton toplaag. Hierdoor heeft het een aantrekkelijker prijskaartje, met een uitstraling van echt beton. Deze werkbladen komen perfect tot zijn recht in de industriële keukens.

Kunststof werkblad

Betaalbaar en veelzijdig. Dat zijn kunststof werkbladen. Het is erg populair doordat het in verschillende kleuren, diktes en mat of hoogglans te verkrijgen is. De keuze is reuze! Door de vele mogelijkheden past een kunststof werkblad in iedere keuken. Een hout-, natuursteen- of betonlook zijn niet van echt te onderscheiden. Daarnaast is het onderhoud ook nog eens eenvoudig. Met een vochtige doek en een sopje van groene zeep, afwasmiddel of allesreiniger zijn de meeste vuiltjes gemakkelijk te verwijderen.

Keramieken werkblad

Door klei, bindmiddelen en kleurpigmenten samen te persen ontstaat er een enorm sterk keramieken werkblad. Dit blad heeft een hard en krasbestendig oppervlak dat goed tegen hitte en vlekken kan. De toplaag is een print waardoor het een veelzijdig materiaal is. Een erg populaire keuze is een keramisch werkblad in marmerlook, het doet een echt marmeren werkblad niet onder! Daarnaast zijn de warme houtlook en robuuste betonlook ook een veel voorkomende keuze.

Terrazzo werkblad

Terrazzo, ook wel een Granito werkblad genoemd, is een sterk werkblad met een unieke uitstraling. Het is een veelzijdig blad dat in zowel moderne als traditionele keukens kan worden toegepast. Een Terrazzo werkblad is een samengeperste mix van restjes marmer, graniet, kalksteen of glas waaraan cement, water en kleurpigmenten aan worden toegevoegd. Het is een oude techniek uit Italië en doordat er gewerkt wordt met restjes is het ook nog eens erg duurzaam. 

Meer werkbladen wijsheid?

Ben je benieuwd naar meer werkblad inspiratie? Vraag het gratis magazine aan of maak een afspraak en laat je adviseren door één van onze keukenadviseurs!