Zomerse kipwrap
Zomerse kipwrap

Zomerse kipwrap met avocado!

De temperatuur stijgt, we zijn lekker veel buiten en genieten van het mooie weer. Daar past natuurlijk een lekker zomers recept bij wat je gemakkelijk in je tuin kunt eten. Maar ga jij graag op pad of wil je lekker picknicken in het park dan is deze zomerse kipwrap met avocado daar ook heel erg geschikt voor! We maken er een frisse knoflookdressing met verse kruiden bij.

De temperatuur stijgt, we zijn lekker veel buiten en genieten van het mooie weer. Daar past natuurlijk een lekker zomers recept bij wat je gemakkelijk in je tuin kunt eten. Maar ga jij graag op...

> Lees verder

De temperatuur stijgt, we zijn lekker veel buiten en genieten van het mooie weer. Daar past natuurlijk een lekker zomers recept bij wat je gemakkelijk in je tuin kunt eten. Maar ga jij graag op pad of wil je lekker picknicken in het park dan is deze zomerse kipwrap met avocado daar ook heel erg geschikt voor! We maken er een frisse knoflookdressing met verse kruiden bij.

Wat heb je nodig:

  • Tortilla wraps 
  • Plakjes kipfilet
  • Avocado
  • Krop ijsbergsla
  • 1 Citroen
  • Julienne gesneden wortel
  • Bakje verse kruiden uit het versvak
  • 5 el mayonaise
  • 100 ml yoghurt
  • Chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Hoe maak je deze zomerse kipwrap?

We maken eerst de knoflookdressing: 

  • Hak met een scherpmes de verse kruiden fijn en doe deze in een kom.
  • Knijp het teentje knoflook fijn.
  • Voeg de knoflook, mayonaise, yoghurt en chilivlokken vervolgens toe aan de fijn gesneden verse kruiden.
  • Breng daarna op smaak met wat peper en zout en zet de kom in de koelkast

Bereiden van de kipwrap:

  • Snij de ijsbergsla in reepjes
  • Snij de avocado in blokjes en druppel er wat citroensap overheen. Door de citroensap worden de blokjes avocado niet bruin.
  • Meng vervolgens in een kom de reepjes sla, blokjes avocado en de gesneden wortel. Voeg ook enkele lepels dressing toe en meng het geheel.
  • Neem de wraps uit de verpakking en besmeer deze met een laagje dressing, vervolgens leg je hier de plakken kipfilet op.
  • Als laatste vullen we de wrap met de salade en rollen we de wraps netjes op.

Wil je de wraps meenemen? Rol ze dan in een stukje aluminiumfolie en bewaar in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten