5 Manieren om een keukenkast in te richten

Tips voor het inrichten van je keukenkastjes

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je keukenkastjes? Dan is het goed om deze blog door te lezen. Het is niet voor iedereen even eenvoudig om keukenkasten efficiënt in te richten. Heb je veel keukenspullen en ingrediënten rondslingeren? Of zijn jouw keukenspullen en kruiden onoverzichtelijk in verschillende lades georganiseerd? Wij geven je graag tips zodat je hier geen last meer van hebt.

Bekijk wat wegkan

Een gestructureerde, handige indeling van je keukenkastjes brengt orde en rust in je leven. Voordat je begint met het opnieuw indelen van je keukenkastjes, is het goed om te bekijken wat je weg kan gooien. Heb je ingrediënten die over de datum zijn? Of een oud koffiezetapparaat dat het niet meer doet? Gooi deze dan weg, zodat je kan beginnen met het optimaliseren van jouw keukenkast indeling.

Draaiplateau en uittrekbare plateaus

Wil je jouw keuken zo efficiënt mogelijk inrichten? Benut dan ook de hoeken. Hoekkasten bieden de uitkomst. De hoeken zijn vaak lastig om in te richten, maar met een draaiplateau wordt dit een stuk makkelijker. Door het plateau te draaien kun je overzichtelijk en eenvoudig je spullen kwijt. Houd je keukenblad vrij van apparaten door ze op de uittrekbare plateaus of draaiplateaus te plaatsen.

Metalen plaat voor magnetische potten

De moderne keukenkast inrichting biedt innovatieve mogelijkheden. Om potjes op te bergen is de metalen plaat aan de binnenkant van je bovenkast een bijzonder goed idee. Je bevestigt de potten aan de binnenkant van de kast. Hierdoor zie je in één opslag welke potten je nodig hebt en kun je er altijd gemakkelijk bij. Stoffige plankjes en rommelige lades zijn hierdoor verleden tijd.

Haakje binnenkant keukenkast

Een van de meest eenvoudige opbergmanieren voor bijvoorbeeld grote opschep- of soeplepels is simpelweg een haakje aan de binnenkant van de onderkastdeur plaatsen. Deze grote lepels passen vaak niet in een besteklade. Wil je ze niet in het zicht hangen, dan is dit de perfecte oplossing.

Dubbele besteklade

De keukenlade voor het bestek is onmisbaar. De besteklade wordt vaak maar voor de helft benut en dat is zonde. De opscheplepels en gardes worden soms op andere plekken opgeborgen. Om alles op één plek op te bergen is het verstandig om te kiezen voor een dubbele besteklade. Naast messen, vorken en lepels kun je hier ook een flesopener, de keukenschaar en de kaasschaaf kwijt. Kleine spullen zijn netjes en overzichtelijk gesorteerd en snel terug te vinden.

De ladeverdeler

De keukenlade indeling is een belangrijk onderdeel van een efficiënte keukenkast. Tegenwoordig zien we veel grote, diepe lades. Dit is handig, omdat je zo ook gemakkelijk bij je achterste spullen komt. Voorkom dat de lades rommelig worden door het plaatsen van een ladeverdeler. De ladeverdelers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en met grote of kleine vakken. Zo stem je jouw ladeverdeler volledig af op jouw wensen.

Laat je inspireren!

Wil je meer inspiratie opdoen over handige opbergmogelijkheden in de keuken? Bestel dan ons gratis keukenmagazine. Dit staat vol met voorbeeldkeukens, leuke ideeën en handige tips!

Terug
Sluiten