Aanschaf nieuwe keuken

5 tips voor de aanschaf van een keuken

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? In dit blog geven wij u 5 tips, zodat u voorbereid bent bij het kopen van een keuken.

Een nieuwe keuken kopen, het blijft altijd een spannende gebeurtenis. Vaak heeft u er lang voor gespaard en zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Deze week lazen wij op het blog "Eef kookt zo" over de aanschaf van haar nieuwe keuken bij ons. Leuk om te lezen hoe deze foodblogger het kopen van een keuken bij Keuken Kampioen ervaart. Naar aanleiding van haar blog bedachten we dat het fijn is als wij u tips geven, die u helpen bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Zo wordt u misschien wel de volgende tevreden klant!

Tip 1: Ruimte

De potentiële ruimte van uw keuken kennen is één van de belangrijkste dingen om te weten voor u een keukenzaak instapt. Niet alleen is het handig om de exacte afmetingen van de ruimte te hebben, maar ook hoe u gebruik wilt maken van die ruimte. Zo is een keukeneiland tegenwoordig erg in trek, maar heeft niet iedereen de ruimte om een eiland te plaatsen. Blijf daarom altijd goed de bewegingsruimte in het oog houden en de afstand tussen de spoelbak, het fornuis en de koelkast.

Tip 2: Ken de details van de keuken

Wanneer u in de fase bent dat er tekeningen van de nieuwe keuken worden gemaakt, dan is het makkelijk als u de details van uw keuken goed in uw hoofd heeft. Waar zitten de lichtknopjes, leidingen en aansluitingen? Het kan zijn dat u bijvoorbeeld schakelaars wilt verschuiven. Hier kan rekening mee worden gehouden in het tekenproces.

Tip 3: Stijl

Het kan soms overweldigend zijn om een keukenzaak binnen te stappen en een keuze te moeten maken tussen alle verschillende soorten bladen, grepen, kasten en verschillende apparatuur. Keuken Kampioen heeft een uitgebreide website waar u al vóór u de showroom binnenstapt ideeën kunt opdoen voor uw nieuwe keuken. Natuurlijk zijn er ook vele andere bronnen waar u inspiratie vandaan kunt halen zoals folders, woonmagazines, Pinterest of u kunt simpelweg de keukens van familie en vrienden bekijken.

Tip 4: Budget

Veel mensen zullen van tevoren al goed over het budget voor de nieuwe keuken nadenken. Dit hoeft niet altijd een specifiek bedrag te zijn maar kan ook een richtprijs zijn. Wanneer u graag binnen een bepaald budget wilt blijven, is het handig om dit met de verkoopadviseur te bespreken. Deze kan dan namelijk goed inschatten of uw wensen overeenkomen met de prijs en eventueel alternatieven aandragen als blijkt dat u boven uw budget zult uitkomen.

Tip 5: Verlichting

Verlichting in de keuken is heel belangrijk. In sommige keukenzaken kunt u dit al bij de keukens zien. Waar de keuken in het ene licht kraakwit lijkt, wordt deze in het volgende licht gebroken wit. Ook is het handig om na te denken over waar je in de keuken het meest bezig zult zijn met handelingen zoals het snijden van etenswaren. Het is namelijk erg vervelend als er daar geen goed licht is.

Bezoek de showroom

Hopelijk helpen deze tips u in de zoektocht naar uw nieuwe keuken. Bent u al helemaal voorbereid op het kopen van een nieuwe keuken? Bezoek dan één van de showrooms van Keuken Kampioen en bekijk de showroomkeukens. Voor vragen en advies staan onze deskundige adviseurs altijd voor u klaar.

Terug
Sluiten