Achterwand in je keukenstijl

De achterwand in stijl van je keuken

Een nieuwe trend, die we bij KeukenKampioen steeds vaker zien is het plaatsen van een achterwand in dezelfde stijl als je keukenblad. Wanneer je een marmer keukenblad hebt, kun je er voor kiezen om een achterwand van marmer te plaatsen. Zo creëer je een geheel, wat rust en eenheid uitstraalt.

Verschillende materialen

Het is belangrijk om een materiaal te kiezen die past bij jouw keuken. Wanneer je helemaal geen hout hebt in je keuken, is het geen voor de hand liggende keuze om een houten achterwand te plaatsen. Wanneer je wel veel hout in de keuken hebt, creëer je met een houten achterwand warmte, sfeer en exclusiviteit. Met een aluminium of kunststof achterwand heb je veel keuze wat betreft kleuren en prints. Het belangrijkste is dat je een achterwand kiest die bij jou past! 

Tegels als achterwand zorgen voor een gaaf, stoer effect. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende soorten en kleuren tegels. Omdat je de tegel kunt kiezen die bij jouw werkblad past, kies je zelf voor het effect dat de achterwand geeft. Een donkergrijze, gladde achterwand zorgt voor een stoer, robuust effect terwijl witte of lichte tegels zorgen voor een open sfeer in de keuken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar hoe je de achterwand moet onderhouden. Tegels zijn over het algemeen gemakkelijk te reinigen.

Spatwand of volledige achterwand

Een achterwand in de stijl van je keuken kun je op verschillende manieren integreren. Zo kun je kiezen uit alleen spatwand of een volledige achterwand. Een spatwand is minimaal 30 centimeter hoog, vanaf deze hoogte ben je beschermd tegen het meeste opspattend vuil. Ben je op zoek naar een nieuw keukenblad en wil je meteen een spatwand plaatsen? Bekijk het assortiment keukenbladen van KeukenKampioen en laat onze adviseurs je helpen om de beste keuze te maken voor jouw keuken. Een volledige achterwand loopt, zoals de naam zegt, door tot de keukenkastjes. Zo creëer je eenheid en rust in de keuken, waar het tijdens het koken een georganiseerde chaos kan worden! 

Zie je door de bomen het bos niet meer of wil je gewoon wat inspiratie? Kijk dan eens bij tevreden klanten van KeukenKampioen. In onze serie Binnenkijken bij kijken wij binnen bij onze klanten en wordt je hierdoor geïnspireerd om van jouw keuken jouw droomkeuken te maken. Onze keukens worden in onze eigen fabriek gemaakt, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn en je nooit te veel betaald!

Ben je op zoek naar een achterwand of spatwand in de stijl van jouw keukenblad?

Ben je op zoek naar wat inspiratie en ben je er nog niet helemaal uit? Bestel dan ons gratis keuken inspiratie magazine! In het magazine vind je tientallen pagina’s met keukentrends, zodat je geïnspireerd wordt voor je eigen keuken!

Terug
Sluiten