Alles over een eilandkeuken

Alles over een eilandkeuken

Voor veel kookliefhebbers is een kookeiland een absolute droom om in de keuken te hebben. En dat is ook niet zo gek, want dit is een absolute eye catcher, biedt veel ruimte om lekker te kokerellen en is daarnaast nog eens gezellig. Lees verder om erachter te komen of deze eilandkeuken echt bij jou past.

Benodigde ruimte

Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke mogelijkheden de ruimte biedt. Een kookeiland neemt namelijk best veel plek in beslag, zeker als je dit vergelijkt met een rechte, hoek- of u-keuken. Zo op het eerste gezicht is het moeilijk om in te schatten of dit past in een vertrek. Er bestaan namelijk geen standaardeisen voor de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt.

Gelukkig heeft Keuken Kampioen daar met de 3D ontwerptool een handig hulpmiddel voor ontwikkeld. Vul de maten van de ruimte in en sleep met allerlei elementen zoals een kookeiland om je eigen droomkeuken te ontwerpen. Op deze manier kom je er ook direct achter of alles past van wat jij in gedachten had. De tool geeft namelijk aan wanneer er niet voldoende plek is om het kookeiland met praktische oogpunten te plaatsen. Hoewel deze variant keuken om meer ruimte vraagt, past deze toch opvallend vaak wel gewoon in een ruimte. Er zijn bovendien opties waarin de eettafel wordt geïntegreerd in het eiland om wat ruimte te besparen.

Extra opbergruimte

Een kookeiland biedt niet alleen extra ruimte om te koken, maar geeft je daarnaast ook veel extra opbergplek Handig als je twijfelt of je wel genoeg kastjes hebt in de rest van je keuken. Bovendien zijn de grote lades die je kunt inpoassen bij een hoekkeuken de ideale opbergplek voor je pannen.

Schakel tussen wonen en koken

Wanneer de keuken in dezelfde ruimte zit als de woon- of eetkamer, dan vormt een kookeiland de schakel tussen wonen en koken. Bovendien zorgt dit ervoor dat je interieur meer één geheel vormt wanneer je dit qua stijlen op elkaar afstemt.

Persoonlijke stijl

Over stijlen gesproken. De eilandkeuken is in verschillende stijlen verkrijgbaar. Dus of je nu voor een gezellige landelijke keuken gaat of juist voor een luxe zwart keuken; vrijwel elke smaak is door te voeren in dit type keuken.

Kosten eilandkeuken

Ben je benieuwd wat jouw droom eilandkeuken kost? Dan is daar zonder te weten wat je wensen zijn niet zo eenvoudig een antwoord op te geven. Wil je graag ontdekken wat past binnen je budget, doe naast de 3D ontwerptool dan ook eens een budgetcheck om te onderzoeken of de keuken die aan al je wensen voldoet binnen je budget past. Handige hiervan is dat je heel eenvoudig per onderdeel kan zien welke kosten dit met zich meebrengt.

Alternatieven

Past een kookeiland niet in je keuken, maar wil je toch graag dit gezellige effect creëren? Wees niet getreurd. Overweeg bijvoorbeeld een hoge eettafel of bar aansluitend aan je keuken om toch iets meer de leefkeuken te krijgen die je altijd al wilde hebben.

Advies nodig voor je nieuwe keuken?


Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
     
Terug
Sluiten