Alles over een hoekkeuken

Alles over een hoekkeuken

De meeste gekozen keuken is nog altijd de hoekkeuken. Deze praktische variant is vrijwel in elke ruimte mogelijk, doordat hij weinig ruimte in beslag neemt. Dus nu rijst de vraag of deze optie ook voor jou de ideale keuze is?

Hoeken benutten

Een hoekkeuken of ook wel een L-vormige keuken genoemd is een lekkere efficiënte keukenopstelling en daar houden veel mensen wel van. De hoeken van een huis worden vaak niet optimaal benut, maar met een hoekkeuken is dit een heel ander verhaal en kan je dit juist wel doen. Er zijn verschillende opties mogelijk om ook deze hoekruimte in je keuken een maximale invulling te geven met bijvoorbeeld een draaicarrousel voor je pannen of keukengerei.

Beperkte ruimte

Wanneer je een kleine ruimte beschikbaar hebt voor je keuken is een hoekopstelling altijd mogelijk. Toch wil dit zeker niet zeggen dat een hoekkeuken alleen een ideale optie is voor een kleine woning. Ook bij een grote woning blijkt deze optie vaak een uitstekende keuze. Daarnaast functioneren steeds meer keukens als woonkeuken. Met een hoek oogt de keuken heel open en staat daardoor direct in verbinding met de eet- of woonkamer, waardoor je een veel gezelliger geheel creëert.

Verschillende uitbreidingen

Om je keuken nog meer richting een woonkeuken te trekken is het naast een standaard hoekopstelling natuurlijk ook mogelijk om deze uit te breiden met een kookeiland of bar. Hierdoor creëer je nog meer gezelligheid en krijg je bovendien meer kook- en opbergruimte.

Voorproefje

Bij een hoekkeuken heb je vaak al wel een beetje een idee waar je deze wil plaatsen en wat de mogelijkheden zijn van de ruimte die je hebt. Om daar nog een beter beeld van te krijgen heeft Keuken Kampioen speciaal voor jou een 3D ontwerptool ontwikkeld waarin jij je eigen keuken vorm kan geven. Een ideale manier om alvast even te proeven aan hoe het er straks uit komt te zien en om uit te vinden welke extra dingen eventueel nog mogelijk zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan plek voor inbouwapparatuur. Maar op deze manier kan je ook heel goed de locatie van je keuken en kastjes bepalen. Zo wordt een hoekkeuken vaak geplaatst onder een raam, wat meteen ook extra fijn is. Hierdoor kun je lekker naar buiten kijken tijdens het kokkerellen en je hebt gelijk een goede lichtinval.

Persoonlijke stijl

Heb je besloten dat het een hoekkeuken gaat worden? Dan begint het uitzoekwerk pas echt, want er zijn hierbij heel veel verschillende opties mogelijk. Van een landelijke klassieke of moderne keuken tot een houten of kunststof keuken in verschillende kleuren. Daarnaast zijn er nog allerlei andere opties voor verschillende materialen aan werkbladen en de keuze voor een matte of glanzende afwerking. Vrijwel alles is mogelijk om jouw uiteindelijke droomkeuken neer te zetten.

Kosten hoekkeuken

Ben je benieuwd wat jouw ideale hoekkeuken kost? Dan is daar zonder te weten wat je wensen zijn niet zo eenvoudig een antwoord op te geven. Wil je graag ontdekken wat past binnen je budget, doe naast de 3D ontwerptool dan ook eens een budgetcheck om te onderzoeken of de keuken die aan al je wensen voldoet binnen je budget past. Handige hiervan is dat je heel eenvoudig per onderdeel kan zien welke kosten dit met zich meebrengt. Heb je niet een heel groot budget? Houd er dan rekening mee dat kasten vaak goedkoper zijn dan lades. En ook wat materialen betreft zijn er verschillende kunststof alternatieven voor bijvoorbeeld hout, beton of natuursteen.

Advies nodig voor je nieuwe keuken?


Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
     
Terug
Sluiten