Alles over een zwarte keuken

Alles over een zwarte keuken

Een zwarte keuken wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niks. De matte variant geeft namelijk een hele stoere uitstraling terwijl hoogglans je een luxe gevoel geeft. Je kunt er dus alle kanten mee op. Benieuwd naar de voor- en nadelen en onderhoudstips? Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Matte keuken voor stoere uitstraling

Ademt de rest van je huis een stoere en/of industriële sfeer? Ga dan vooral voor een matzwarte keuken om je huis helemaal af te maken. Om iets meer contrast en kleur aan je keuken te geven is het matte perfect te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, maar ook beton of staal zijn absoluut aan te raden.

Gevoel van luxe

Heb je juist een iets moderner interieur, maar ben je toch helemaal gek geworden van een donkere kleur keuken? Dan past een hoogglans variant daar juist weer super bij. Voordeel hiervan is dat het helemaal niet zo veel extra hoeft te kosten, maar toch veel luxe uitstraalt. Vooral wanneer je de afwerking hier ook nog eens op laat aansluiten met bijvoorbeeld greeploze lades en ingebouwde keukenapparatuur.

Landelijke keuken

Maar natuurlijk hebben we ook nog de iets klassiekere zwarte keuken bestaande uit donker hout. Vooral in landelijke sferen is dit de juiste keuze wanneer je echt iets speciaals wilt. Dit type kun je uiteraard ook weer helemaal samenstellen zoals jij wilt met mooie grepen, een blikvanger als keukenblad of andere accessoires.

Combineren

Een zwarte keuken is echt ideaal wanneer je het over combineren hebt. Vrijwel elke kleur en elk materiaal gaat perfect samen met zwart en dus zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook als je een helemaal donkere keuken iets teveel van het goede vindt, staan er nog genoeg opties open om toch voor een zwarte keuken te gaan. Combineer zwart bijvoorbeeld met wit, hout, grijs, beton of een andere lichte kleur om wat contrast aan te brengen in je keuken. Daarnaast is een donkere keuken met een marmeren blad ook een absolute blikvanger.

Vette vingers en stof

Hoewel veel mensen als een blok vallen voor een zwarte keuken, kleeft er ook wel een nadeel aan. Je ziet er namelijk alles op. Vette vingers, stof, alles is direct heel goed zichtbaar. Wil je een onderhoudsvrije keuken? Dan moet je misschien toch nog eens een keer nadenken of zwart wel de juiste keuze is voor jou. Maar als je daar geen problemen mee hebt dan moet je ervoor gaan. Dat schoonmaken valt ook wel weer mee. Het geheim schuilt hem in het direct schoonmaken, dan gaan de vlekken er namelijk het makkelijkste af.

Pak daarnaast geen natte doek, deze laat gegarandeerd nieuwe vlekken en strepen achter. Neem liever een vochtige doek en droog het goed na met een droge theedoek. Insprayen met een plantenspuit en afwrijven met een droge doek is ook een goede optie. Je kunt hierbij gewoon warm water gebruiken, maar ook een speciaal schoonmaakmiddel voor keukens kan wonderen verrichten, al is dit vaak wel iets duurder. Maak vooral niet schoon met een vuile doek of schuursponsje en gebruik ook liever geen allesreiniger.

Donkere elementen

Is een zwarte keuken toch niks voor jou, maar ben je wel gecharmeerd van een donkere touch? Je kan natuurlijk ook gewoon voor enkele donkere elementen gaan. Denk aan een zwart marmer keukenblad of juist een granieten. Maar ook zwarte grepen of donkere tegels kunnen een lichtere keuken net die elegantie meegeven. Of kies voor een zwarte keukenkraan. Dit zal absoluut de aandacht trekken en is daarnaast ook heel praktisch. Ze zijn verkrijgbaar in mat, glanzend of geborsteld zwart. Wil je een statement maken dan is een zwarte spoelbak ook nog een mogelijkheid.

Advies nodig voor je nieuwe keuken?


Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
     
Terug
Sluiten