Bakken in een stoomoven

De stoomoven: gezond, smaakvol en eenvoudig

Een stoomoven is een multifunctioneel apparaat waarmee je in een mum van tijd gezonde en overheerlijke gerechten bereidt. Deze innovatieve oven gebruikt stoom voor het garen van gerechten. Koken met een stoomoven is gezond, doordat er geen boter of olie aan te pas komt en vitaminen optimaal behouden blijven. Ook zijn gerechten uit een stoomoven vol van smaak en eenvoudig te bereiden. Benieuwd naar alle voordelen van een stoomoven, wat de beste stoomoven is en welke mogelijkheden er zijn? Keuken Kampioen geeft je tips en inspiratie!

De voor- en nadelen van een stoomoven

Een eenvoudige, razendsnelle bereiding, gezonde en smaakvolle gerechten, mogelijkheden om te combineren met andere kookmethoden: het is slechts een greep uit de voordelen van een stoomoven. De stoomoven is een innovatieve, moderne aanwinst voor je keuken. Daar hangt vaak wel een prijskaartje aan. Tegenwoordig zijn er echter diverse merken die hoogwaardige én betaalbare stoomovens op de markt hebben gebracht. Siemens, Bauknecht, Bosch en AEG stoomovens hebben bijvoorbeeld een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wil je een stoomoven kopen, maar weet je niet zeker of het wel binnen je keukenbudget past? Maak dan gebruik van onze budgetplanner en ontdek het in enkele stappen!

Eindeloze mogelijkheden

Er zijn talloze stoomovens van diverse A-merken die variëren in kleur, afmetingen, functionaliteit en extra opties. Grofweg bestaan er twee soorten: een inbouw stoomoven naast je huidige bakoven of een twee-in-één combi stoomoven.

De multifunctionele combi stoomoven kan stomen en bakken tegelijkertijd. Terwijl de stoomfunctie ervoor zorgt dat het gerecht niet uitdroogt, creëert de bakfunctie een heerlijke, knapperige buitenkant. Dat maakt de combi stoomoven perfect voor bijvoorbeeld het bereiden van overheerlijke cakes en broden of een mals stuk vlees.

Bovendien is deze optie vaak voordeliger dan twee aparte ovens en bespaar je er veel ruimte mee. Een oven die puur en alleen werkt met stoom is anderzijds weer ideaal voor het perfect garen van verse groente, vis en rijst. Afhankelijk van jouw kookvoorkeuren kies je de variant die het beste bij jou past. 

Meer weten over stoomovens?

Wil je een inbouw stoomoven kopen en meer weten over de uiteenlopende mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van onze deskundige adviseurs in een showroom bij jou in de buurt. Een keukenprofessional helpt je bij het uitzoeken van de juiste inbouw stoomoven of combi stoomoven, die precies aansluit op jouw wensen. Bovendien heb je in onze showroom de mogelijkheid om diverse stoomovens met eigen ogen te bekijken of een demonstratie te ontvangen van onze adviseurs.

Terug
Sluiten