bijkeuken inrichten

Richt de beste bijkeuken in

Een bijkeuken in uw woning is heel handig als extra opbergruimte voor onder andere allerlei keukenspullen. Misschien heeft u wel een kookkeuken met weinig ruimte, creëer dan meer opbergruimte met een bijkeuken. Vaak wordt niet veel aandacht gegeven aan een bijkeuken en wordt deze keuken gebruikt als opbergplek voor schoenen, was en overbodige spullen. Zo’n extra keuken biedt eigenlijk veel meer en is wel heel erg handig, dus waarom zou u hier niet wat meer aandacht aan geven? Lees de handige tips van Keuken Kampioen en kom erachter hoe u een bijkeuken praktisch inricht.

Praktisch, zo’n bijkeuken

Bijkeukens zijn erg handig en bieden veel opbergmogelijkheden en meer ruimte. Door een bijkeuken te plaatsen in uw woning behoudt u het overzicht in de keuken en voorkomt u (onder andere) overvolle keukenkasten. Keuken Kampioen geeft u graag een aantal ideeën en tips voor de meest optimale inrichting van uw bijkeuken.

 • Creëer meer ruimte
  Met een bijkeuken houdt u meer overzicht in uw keuken. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat u houdt van minimalistisch en liever uw voedselvoorraden in een andere ruimte opbergt. Een tip hierbij is om uw bijkeuken bijvoorbeeld in te richten met verschillende vakken en deze juist open te laten, zodat u in een oogopslag kunt zien hoeveel er nog aanwezig is.
   
 • Keukeninrichting
  Wanneer u houdt van eenzelfde keukenstijl, gebruik dan dezelfde kasten als in uw keuken om de uitstraling te behouden. Afhankelijk van de materialen kan dit duur uitvallen en omdat niet iedereen de bijkeuken altijd ziet, is dit misschien minder wenselijk. Tip: gebruik dan neutrale kleuren en dezelfde formaten of indelingen. Denk hierbij aan zowel boven- en onderkasten of bijvoorbeeld alleen onderkasten, hangelementen en open of dichte keukenkasten. Hierdoor blijft de stijl hetzelfde en door de neutrale kleuren past de bijkeuken altijd bij iedere keukenstijl.

 • Het gebruik
  Een bijkeuken wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Een tip hierbij is om eerst te bedenken wat u graag wilt neerzetten in uw bijkeuken. Zet bijvoorbeeld minder gebruikte keukenapparatuur hierin, zoals een (extra) koelkast of vriezer. Deze apparatuur neemt vaak veel ruimte in beslag en door deze in een bijkeuken te plaatsen houdt u meer ruimte over in uw keuken.

Een mooie toevoeging

In sommige woningen loopt u eerst door de bijkeuken voor u de woning verder inloopt. Maak dan van uw bijkeuken een opgeruimd geheel met dichte kasten en zorg voor een beetje extra kijkplezier in de open ruimtes. Plaats hierin bijvoorbeeld mooi servies dat iedereen kan aanschouwen bij binnenkomst of richt eventuele overige ruimte in met persoonlijke spullen, zoals fotolijstjes of authentieke keukenspullen. Zo komt iedereen direct binnen in een ‘warm thuis’, ook al is het de bijkeuken.

Voor nog meer (bij)keukeninspiratie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Keuken Kampioen u voor het inrichten van uw (bij)keuken? Vraag dan het gratis Keuken Kampioen magazine aan dat vol staat met handige tips, inspiratie en al het nieuws op keukengebied.

Terug
Sluiten