Bijzondere keuken

Inspiratie voor een bijzondere keuken

Wat maakt een keuken bijzonder? Lees alles over wat u kunt doen om uw keuken bijzonder te maken.

Omdat er tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van keukens zijn, zijn steeds meer mensen op zoek naar een bijzondere keuken. Maar wat maakt een keuken nu eigenlijk bijzonder? Het is niet een bepaalde stijl die het verschil maakt, want iedere keuken kan bijzonder zijn.

Het gaat om zaken zoals de vorm, de inrichting, het materiaal- en kleurgebruik. Oftewel, alles waarmee u uw keuken laat opvallen. Alles waarmee u uw keuken onderscheidt van andere keukens. Want u wilt toch ook graag een bijzondere keuken waar vrienden en familieleden jaloers op zijn? 

Wat maakt een keuken een bijzondere keuken?

Wilt u net als vele anderen graag iets anders dan anders met uw keuken? Om u hierbij te helpen hebben we enkele aandachtspunten op een rijtje gezet die u helpen met de creatie van een bijzondere keuken: 

  • Creëer een speels karakter

Een speels karakter zorgt vaak direct voor een bijzonder effect. Hierbij kun je denken aan hoogteverschillen op het aanrechtblad, het verwerken van een aantal open kasten in een gesloten kastenwand, de combinatie van verschillende materialen en het gebruik van uiteenlopende accessoires.

  • Opvallende kleuren en materialen

Wanneer je een bijzondere keuken wilt, is het raadzaam om te kiezen voor kleuren en materialen die opvallen. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen of glazen aanrechtblad, de combinatie van hout met hoogglans en de eigentijdse uitstraling van staal en RVS. Daarnaast maakt u ook met kleuren het verschil. Zo zorgt een opvallende contrastkleur ervoor dat uw keuken direct in het oog springt. 

  • Personal touch

Met uw eigen persoonlijke draai maakt u het verschil. Vaak spelen accessoires hierbij een grote rol. Denkt u eens aan een krijtwand, voorraadpotten in verschillende vormen en groottes, schilderijtjes, een plank met kookboeken en een opvallende lamp: allemaal opties voor een bijzondere keuken. 

Thinking outside the box

Als u een bijzondere keuken wilt, is het van belang dat u buiten de hokjes denkt. De kracht zit hem in het proberen en combineren, omdat u op deze manier tot samenstellingen komt waar u eerder wellicht nooit aan heeft gedacht. Omdat een bijzondere keuken daarnaast geen eenduidige definitie heeft, is het vooral belangrijk dat u kijkt naar wat u zelf bijzonder vindt: met uw personal touch maakt u het verschil.   

Meer inspiratie

Wilt u meer inspiratie opdoen voor het samenstellen van een bijzondere keuken? Vraag dan nu ons

aan en laat uzelf verrassen door de vele mogelijkheden die uw keuken bijzonder maken. 

Terug
Sluiten