Broodrooster of oven met grillfunctie

Broodrooster of oven met grillfunctie?

Wil je ’s ochtends genieten van heerlijk vers brood geroosterd met een broodrooster of een oven met grillfunctie? Tegenwoordig zijn er steeds meer losse keukenapparaten te verkrijgen om jouw ontbijt zo divers mogelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de luxe SMEG ontbijtapparatuur, zoals SMEG blenders, SMEG broodroosters, etc. Maar zijn al deze losse keukenapparaten wel nodig? Heb je daadwerkelijk een broodrooster nodig wanneer je wilt genieten van heerlijk geroosterd brood? Of is dit ook mogelijk met een oven met grillfunctie? We hebben voor jou een vergelijking gemaakt tussen broodroosters en ovens met grillfunctie. Zo vind je snel de voor- en nadelen van deze opties terug en maak je eenvoudig jouw keuze.

Broodrooster                                                       

+ Gebruiksvriendelijk                                            
+ Kruimellade voor het opvangen van kruimels
+ Gelijkmatig geroosterd brood
+ Ontdooien en opwarmen
+ Neemt weinig tijd in beslag
+ Staat stijlvol in een retro keuken
- Kan in de weg staan op het aanrecht       
- Niet mogelijk om meerdere bereidingen uit te voeren

Oven met grillfunctie

+ Kan verschillende bereidingen uitvoeren
+ Gerechten gratineren
+ Zelfreinigingsfunctie
+ Staat niet in de weg
+ Past perfect in een moderne keuken
+ Krokante laag gegarandeerd
- Temperatuur loopt snel op, dus pas op voor verbranding
- Neemt meer tijd in beslag
 

Voor welk recept kies jij?

Wanneer je twijfelt tussen een broodrooster en een oven met grillfunctie is het ook goed om te kijken naar wat je precies wilt maken met het apparaat. Een oven met grillfunctie is ideaal wanneer je verschillende broodjes of boterhammen tegelijk wilt bereiden. Ook is de oven handig doordat deze verschillende bereidingen uit kan voeren. Een oven kan namelijk vaak meer dan alleen grillen.

Wil jij graag meerdere broodjes maken in de oven? Verwarm de grill van je oven op de hoogste stand en plaats de broodjes op het rek. Door de broodjes binnen enkele minuten om te draaien creëer je aan beide kanten de perfecte krokante laag. Na 10 minuten heb je heerlijke, knapperige broodjes op tafel. Ook met een broodrooster kun je perfect brood en broodjes roosteren.

Echter is het niet mogelijk om twee boterhammen op elkaar te doen of een dik broodje te roosteren. Let dus goed op wat je met het apparaat wilt bereiden voordat je je keuze maakt voor een broodrooster of oven met grillfunctie.

Wat past bij jouw keukenstijl?

Wanneer we een broodrooster met een oven grillfunctie vergelijken zijn er veel verschillende aspecten waar we op moeten letten. Een belangrijk onderdeel van deze vergelijking is kijken welke optie het beste staat in jouw keuken. Zo past een oven met grillfunctie prachtig in een moderne keuken. Dankzij de ingebouwde oven is het apparaat namelijk één met de ruimte en hierdoor creëer je een strak geheel.

Heb je echter een industriële of retro keuken? Dan staat een broodrooster ontzettend mooi. De SMEG broodroosters zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals chroom, wit, roze, lichtgroen, zwart, rood, pastelblauw en nog vele andere trendy kleuren. Laat je de kleur van het broodrooster goed matchen met de rest van je keukenstijl, dan creëer je een ware eyecatcher.

Kom langs en laat je inspireren!

Wil je meer informatie over de diverse mogelijkheden om jouw perfecte broodje klaar te maken? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Zij weten alles over de beste apparaten en vertellen je hier graag alles over.

Wil je inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze vestigingen, loop rond, maak een praatje met een adviseur, en laat je inspireren. Wil je op je gemak thuis alvast inspiratie opdoen? Dat kan ook! Bestel ons gratis magazine en bekijk de mogelijkheden.

Terug
Sluiten