Complete keukens: waar moet u op letten?

Complete keukens: waar moet u op letten?

Complete keukens: van kasten tot apparatuur en van werkblad tot kraan, wij vertellen u waar u op moet letten.

Wanneer mensen naar een nieuwe keuken gaan kijken, zijn zij vaak op zoek naar een complete keuken. Oftewel, alles erop en eraan: van voldoende kastruimte tot een mooi werkblad en van praktische wasbak tot bijpassende kraan.

Het voordeel van een nieuwe complete keuken is dat u alles op elkaar af kunt stemmen, zowel qua stijl als vormgeving, waardoor u geniet van een stijlvol en harmonieus geheel.

De elementen van een complete keuken

Een complete keuken beschikt over alles wat een keuken nodig heeft en eventueel aanvullende mogelijkheden naar uw wens. We hebben alle elementen voor u op een rijtje gezet:

  • Keukenkastjes. Keukenkastjes vormen de basis van een complete keuken. U hebt hierbij de keuze uit vele types, zoals bovenkasten, ladekasten, voorraadkasten, apothekerskasten en praktische carrouselkasten die de ruimte in een hoekkeuken extra benutten. Met de juiste keukenfronten geeft u de keuken vervolgens het gewenste uiterlijk.
  • Apparatuur. Wanneer we het hebben over de apparatuur in een complete keuken praten we over een koelkast, kookplaat met afzuigkap, vaatwasser en een magnetron en/of (combi)oven. Afhankelijk van de keukenstijl, de ruimte en uw budget zoekt u de juiste apparatuur voor in uw complete keuken.
  • Werkblad. Wat betreft werkbladen zijn materialen als graniet en composiet erg populair. Een granieten werkblad heeft een unieke en luxe uitstraling, maar is vanwege het natuurlijke karakter vrij vlekgevoelig. Composiet heeft dezelfde natuurlijke uitstraling en is in tegenstelling tot graniet aan ieders wens aan te passen. Daarnaast is composiet ijzersterk, en kras- en hittebestendig. Naast graniet en composiet zijn hout, kunststof en glas ook materialen waar men voor kiest bij het uitzoeken van een complete keuken.
  • Spoelbak. De belangrijkste overweging is de keuze voor een enkele of dubbele spoelbak. Een dubbele spoelbak is erg praktisch, maar neemt tegelijkertijd meer ruimte in beslag waardoor u minder ruimte op het werkblad overhoudt. Andere keuzes die hierbij komen kijken, zijn de vorm en het materiaal. Wilt u een klassieke stijl? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ronde keramische spoelbak. Een strakke RVS spoelbak is geschikt voor de moderne keuken.
  • Kraan. De kraan heeft veel invloed op het gebruiksgemak van de keuken en mag daarom zeker niet worden vergeten bij het uitzoeken van een complete keuken. Zo heeft u allereerst de keuze tussen een kraan met hoge en lage uitloop en daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden wat betreft het soort mengkraan. In de keuken is een kraan met hoge uitloop aan te raden, omdat u hiermee gemakkelijk pannen kunt vullen of groenten kunt schoonmaken.

Keuken Kampioen budgetplanner

De prijs van een complete keuken speelt vaak een grote rol. Want wat kost een keuken nu eigenlijk? Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld.

Omdat het antwoord per keuken verschilt, kunt u dankzij onze budgetplanner in vijf minuten precies berekenen wat uw ideale complete keuken kost. Gebruik daarom nu onze budgetplanner en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Terug
Sluiten