Creatieve tips voor keukendecoratie

Creatieve tips voor keukendecoratie

Het eigen maken van de keuken doe je door middel van persoonlijke toevoegingen en decoratie. Natuurlijk is de keuken vooral functioneel, maar met decoratie breng je de juiste sfeer in de ruimte. Ben jij benieuwd hoe je van de keuken een praktische, maar ook gezellige ruimte maakt? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de decoratietips van Keuken Kampioen.

Sfeervolle verlichting

De verlichting in de keuken bestaat uit meerdere aspecten. Zo is er de algemene verlichting en de werkverlichting, zodat je tijdens het koken overal goed zicht op hebt. Daarnaast is verlichting ook de manier om meer sfeer in de ruimte te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van stijlvolle hanglampen boven de eettafel of de bar? Of chique verlichting onder de kasten. Dat is niet alleen praktisch, maar geeft de keuken ook een exclusieve uitstraling.

Handige opbergideeën

Naast de grote keukenapparatuur beschikt de keuken vaak ook over kleine apparaten. Deze hebben niet altijd een vaste plek in de keuken, maar wil je wel graag bij de hand hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de waterkoker of de broodrooster. Door planken aan de muur te hangen of speelse, open opbergvakken aan de wand te monteren creëer je een handige plek voor dit soort keukenapparatuur. Natuurlijk kan je hier ook andere keukenartikelen kwijt. De collectie kookboeken, de snijplanken of misschien jouw mooie servies krijgt hier een handige opbergplek.

Breng leven in de ruimte

Levendigheid in de keuken zorgt voor net dat beetje extra. Kleurrijke elementen zorgen voor heuse eyecatchers. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een airfryer of waterkoker in een opvallend kleurtje? Houd je het toch liever wat simpeler? Dan zijn planten een leuke aanvulling. Verse kruidenplanten zijn niet alleen handig tijdens het koken, ze verspreiden ook nog eens een heerlijke geur én zien er gezellig uit. Zet de potjes op de vensterbank, op een opbergplank of kies voor hangende potten aan de muur. Ook andere planten zijn een leuke toevoeging ter decoratie van de keuken. Je geeft hier dus gemakkelijk je eigen invulling aan voor een persoonlijke touch.

Meer inspiratie? Bestel het gratis keukenmagazine

Ben jij op zoek naar leuke decoratietips voor jouw keuken? Bestel dan ook zeker het gratis keukenmagazine. Het gratis magazine staat vol met inspiratiebeelden en leuke, creatieve ideeën. Aarzel dus niet langer en bestel het Keuken Kampioen magazine direct! Binnen drie werkdagen ligt deze in je brievenbus.

Terug
Sluiten