Creëer een zomerse keuken met Keuken Kampioen

Zomerse sferen in de keuken

Nederland beleeft een van haar heetste zomers ooit waardoor het hele land in een zomerse stemming is. Het is zonde om deze zomerse sferen buitenshuis te laten en daarom geven we u een aantal tips om deze ook door te voeren in uw keuken. Bent u benieuwd geworden? Lees dan snel verder. 

Pasteltinten

Om uw keuken te voorzien van een zomers sfeertje, is het belangrijk om rekening te houden met kleur. Verwerk bijvoorbeeld mooie pasteltinten in uw keuken. Dit kan door een likje verf, maar er zijn ook laagdrempelige manieren om pasteltinten in uw keuken toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld pastelkleurige vaasjes, voorraadpotten, theedoeken en handdoeken toe aan uw keuken. Heeft u nog kleurrijk servies in een kast staan? Dan is de zomer de gelegenheid om dit op het aanrecht of de keukentafel uit te stallen.

Breng buiten naar binnen

De zomer wordt ook geassocieerd met de natuur, omdat er van alles groeit en bloeit in dit seizoen. Kweek bijvoorbeeld tuintjes op het aanrecht of in de vensterbank om uw keuken van wat leven en groen te voorzien. Dit zorgt niet alleen voor een zomers sfeertje, het is ook nog eens goedkoper om zelf kruiden te kweken. Peterselie, munt, tijm, basilicum of rozemarijn zijn bijvoorbeeld populaire kruiden om bij de hand te hebben in de keuken. Voor wat meer onderhoudsvriendelijk groen in de keuken schaft u leuke vetplantjes of kleine cactussen aan in een vrolijk potje.

 

Kleurrijk fruit en groente

In de zomer is ons eetpatroon anders dan in de herfst of de winter door het warme weer. Met dit seizoen eet u sneller lichte salades, kleurrijk fruit en drinkt u frisse drankjes. De ingrediënten hiervoor zijn een kleurenpalet op zich. Dat maakt bijvoorbeeld van uw fruitschaal niet alleen een functionele, maar ook een stijlvolle, zomerse toevoeging aan uw keuken. Nectarines, mango’s, ananas en meloen vormen een heerlijke basis voor smoothies en een vrolijk gekleurde fruitschaal. Ook een watertank met fruit, water en ijsblokjes zorgt voor een zomerse sfeer in uw keuken.

Gratis keukenmagazine

Bent u geïnspireerd geraakt door deze blog of heeft u behoefte aan nog meer leuke keukenideeën? Bestel eenvoudig het gratis keukenmagazine van Keuken Kampioen, die u binnen drie dagen thuis ontvangt.

Terug
Sluiten