Dagboek van een klant

Dagboek van een klant

Een keuken kopen gaat niet over één nacht ijs. Een keuken kopen is heel erg leuk, maar wij begrijpen dat mensen er ook tegenop kunnen zien om zo'n ingrijpende verandering in de woning door te laten voeren. Omdat niemand deze ervaring zo goed kan delen als een klant, hebben wij één van onze klanten gevraagd een keukendagboek bij te houden.

Bart Kokee en Anne van Kessel zijn in 2014 druk geweest met de bouw van hun nieuwe huis in Nijmegen. Eind december 2014 is hun huis opgeleverd. Een tijd geleden hebben zij de keuken voor het huis gekocht. Bart heeft ons regelmatig een update gestuurd van de vordering van het huis en hun nieuwe keuken. Lees zijn ervaring hieronder.

Stap 1: Passen en inmeten

"De keuken is weer een stapje dichterbij nu de maten opgenomen zijn in de voorbestemde ruimte. Hoewel de ruimte nog te klein lijkt voor alle kastjes en apparatuur die we uitgezocht hebben, moet het op papier toch echt gaan passen. Nog even overleg over de bouwkundige aspecten van de keuken om de grote kast in de muur te laten verdwijnen. Moet nu eerst de stukadoor komen en dan de keuken of andersom? En hoe zit het dan met de keukenvloer? Vragen waar de beste man gelukkig antwoord op heeft. Met een gerust hart kijken we uit naar de volgende afspraak waarbij we de kleuren definitief vaststellen."

Stap 2: Definitief bestellen

"Na eerder dit jaar de keuken uit te hebben gezocht was nu het moment om de bestelling te bevestigen. Het zou kunnen zijn dat bepaalde apparatuur niet meer beschikbaar was of door een nieuwe versie vervangen is. Zelf hadden we in de tussentijd nog wat kleine wijzigingen bedacht zoals een andere kraan en toch een prullenbak plaatsen in het gootsteenkastje. Met die wijzigingen in ons hoofd liepen we de winkel in Utrecht binnen.

Voor de zekerheid kregen we toch nog even 'onze keuken' te zien met de gekozen deurtjes en het aanrechtblad. Tot onze verbazing waren die heel anders van kleur dan we in ons hoofd hadden! We hebben in de tussentijd zoveel gezien en gedaan dat we een ander beeld in ons hoofd hadden gevormd. We waren blij dat we een sample van de keukenvloer meegenomen hadden zodat we nu een goede keuze konden maken, wat ook overeenkomt met wat we in ons hoofd hebben. Gelukkig was de keuken nog niet besteld en was Keuken Kampioen zo flexibel. Nu hopen dat we bij de levering niet weer schrikken..."

Stap 3: Kleine klusjes, grote klusjes

"Na maanden van planning en uitzoekwerk kunnen we nu eindelijk over op uitvoeren. De oplevering van ons nieuwe huis heeft plaatsgevonden. Eerst wat kleine klussen zoals wat noodlampen plaatsen en het koffiezetapparaat aansluiten. Je moet de klusjesmannen immers tevreden houden! Eén van de eerste klussen in huis was voor de keuken. Er moest een ombouw komen waarin onze hoge kast zal verdwijnen. Hierdoor lijkt het alsof de kast in de muur zit. Met twee man sterk is het in een paar uur geregeld en staat de stellage klaar voor de stukadoor die het overneemt. Zodra hij klaar is en de vloer erin zit, kan de keuken er in. Nog een paar weekjes wachten."

Bent u ook zo benieuwd hoe de keuken van Bart en Anne eruit komt te zien? Houdt ons blog in de gaten!

Terug
Sluiten