De afzuigkap wegwerken: hoe doet u dat?

De afzuigkap wegwerken: hoe doet u dat?

In deze blog laten we zien wat er allemaal komt kijken bij het wegwerken van de afzuigkap

De afzuigkap is een fijne toevoeging in de keuken: het zuigt immers al uw kookluchtjes weg. Maar soms past het uiterlijk van de afzuigkap niet bij de stijl van uw keuken. Eén van de keukentrends om daar iets aan te doen, is om de afzuigkap weg te werken in een schouw of kast. Zo krijgt u een keuken die één geheel vormt. In deze blog laten we zien wat er allemaal komt kijken bij het wegwerken van de afzuigkap.

Wanneer is het mooi om de afzuigkap weg te werken?

Ergert u zich aan het uiterlijk van uw afzuigkap? Vaak heeft u een bepaalde stijl voor ogen wanneer u uw keuken uitzoekt en is het moeilijk om een afzuigkap te vinden die in dezelfde stijl past. Bijvoorbeeld wanneer u een landelijke of klassieke keuken wilt of überhaupt geen afzuigkap wilt die in het oog springt. Dan is het een oplossing om de afzuigkap weg te werken. 

Hoe werk ik mijn afzuigkap weg?

Uw afzuigkap kan worden weggewerkt door een ombouw te maken, ook wel een inbouw afzuigkap genoemd. Hierbij wordt de afzuigkap in een schouw of in een speciale bovenkast gemonteerd. De afzuigkap is dan uit het zicht en gaat helemaal op in de stijl van de keuken.

U kunt hiermee al rekening houden bij het uitkiezen van uw keuken. U kiest dan voor een smaller formaat afzuigkap. Het is het handigst als de schouw iets groter is dan het fornuis eronder zodat alle luchtjes goed worden afgezogen.

Wat komt er kijken bij het wegwerken van de afzuigkap?

Wanneer u kiest voor een ombouw afzuigkap moet u over een paar factoren beslissingen nemen. Zo moet u kijken wat voor onderkant van de afzuigkap u wilt. Dit is namelijk het enige deel dat wel zichtbaar blijft. Ook is het goed om randafzuiging te overwegen. Inbouw afzuigkappen zijn vaak wat smaller dan traditionele afzuigkappen en met randafzuiging verbetert u het zuigvermogen. Daarnaast is het handig om te bedenken wie de afzuigkap gaat wegwerken. Keuken Kampioen kan dit voor u uit handen nemen.

Kom naar de winkel

Wilt u uw afzuigkap wegwerken? Dan is het fijn als uw al uw opties rustig te bespreken en voorbeelden ziet. Kom naar onze showroom voor uitgebreid deskundig advies. Bovendien profiteert u bij Keuken Kampioen altijd van de laagste internetprijs voor uw apparatuur. 

Terug
Sluiten